Kırıkkale'nin Delice ilçesinde dolu ve sağanak yağış sel felaketine yol açtı: "Hayatım boyunca böyle bir yağış görmedim"

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Büyükyağlı köyünde meydana gelen dolu ve sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Derenin taşması sonucu köyde yollar göle dönerken, ekili tarım arazileri büyük zarar gördü.

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde dolu ve sağanak yağış sel felaketine yol açtı: "Hayatım boyunca böyle bir yağış görmedim"
Yayınlanma:

"HAYATIM BOYUNCA BÖYLE BİR YAĞIŞ GÖRMEDİM"

Köyde çiftçilik yapan Muhittin Özçelik, yaşanan felaketi şu sözlerle anlattı: "Hayatım boyunca hiç görmediğim şekilde dolu ve yağmur yağışı geldi köyümüzde. Ekili alanlarımızda çok büyük zararlar meydana geldi. Meyve ağaçlarının da tamamı zarar gördü. Köyün içerisindeki yollar kullanılamaz hale geldi."

Derenin taşması sonucu köydeki yollar ve ekili araziler sel sularına kapıldı. Evde mahsur kalan bir vatandaş, ekiplerin yardımıyla kurtarıldı. Afetin yaşandığı köye gelen Delice Kaymakamı Mustafa Babacan, muhtar Veysel Akçadağ ve vatandaşlardan bilgi aldı. AFAD ekipleri de hasar tespit çalışmaları yapmak için köyde incelemelerde bulundu. Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarında selin taşıdığı taşları temizlemek için çalışmalarına başladı. Zarar gören ekili tarım arazileri ve yollar dron ile havadan görüntülendi.

Çiftçi Galip Filizay, sel sularının evini ve bahçesini bastığını belirterek, "Dereden taşan sular evimi, bahçemi su bastı. O kadar emek verdiğim çamlar zarar gördü. Bahçemizde tamamen sel oldu. Domates, biber vardı, ondan da geçtim ama çamlara üzülüyorum. Elimle yetiştirdiğim çamlarım mahvolmuş" diye konuştu.

"İLK DEFA BÖYLE BİR AFET OLDU"

Yağışın kuvvetli olduğunu belirten çiftçi Ali Ayar, "Çok kuvvetli yağdı. İlk defa böyle bir afet oldu. Bütün bahçelerimiz sular altında kaldı. Çok şükür ki can kaybımız yok. Mal kaybımız var, meyvelerimiz, sebzelerimiz kalmadı" diyerek yaşadığı durumu aktardı.

Feyyaz Ayar ise, "Yollarımız berbat oldu. Doludan bağ bahçe etkilendi. Hatta arazide hayvanların kaldığı, ilçe tarımdan gelenler oldu. Çongar yolu üzerinde hayvanlara ulaşılabileceğini söyledik. Hayvanlarla ilgili iyi haber inşallah gelir" şeklinde konuştu.

Yaşanan sel felaketi, köyde büyük maddi zarara yol açtı. Ekiplerin hasar tespit ve temizlik çalışmaları sürüyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.