Kırıkkale'nin tek Yeniden Refah Partili Belediye Başkanı Hilmi Şen, partisinden istifa etti: Gerekçe Cumhurbaşkanına saygısızlık

Kırıkkale'nin Balışeyh Belediye Başkanı Hilmi Şen, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu. İstifa kararının gerekçesi, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf ettiği sözler oldu.

Kırıkkale'nin tek Yeniden Refah Partili Belediye Başkanı Hilmi Şen, partisinden istifa etti: Gerekçe Cumhurbaşkanına saygısızlık
Yayınlanma:

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nden Balışeyh Belediye Başkanı olarak seçilen Hilmi Şen, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Şen, Aydal'ın Erdoğan hakkında söylediği "Erdoğan Anayasayı değiştiremezse başka ülkeye gider, Amerika’ya gider" şeklindeki ifadeleri çirkin bir şuursuzluk ve saygısızlık olarak nitelendirdi. Şen, bu sözlerin şiddetle kınanması gerektiğini belirtti.

Şen, açıklamasında ülkenin mevcut ekonomik ve siyasi süreçlerinde milliyetçiliğin temel alınması ve milli birlik beraberliğin artırılması gerektiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Aydal’ın ve parti içerisindeki olumsuz tutumların, Erdoğan'a yönelik olumsuz bir tavrı yansıttığını belirten Şen, bu nedenlerle Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu.

Balışeyh'te 31 Mart'ta Hilmi Şen yüzde 46.6, AK Parti Adayı Ali Dedelioğlu yüzde 44.11 oy almıştı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.