Kırşehir Belediyesi binası tapuda 'kerpiç ev' olarak göründü

Kırşehir Belediyesi'nin kaçak yapılaşmaya karşı mücadelesi devam ederken, belediye binasının bulunduğu alanın tapuda hâlâ "kerpiç ev" olarak kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Yapı kullanım izni olmadığı ve tapu dairesine gerekli başvuruların yapılmadığı anlaşılan belediye binası için cins değişikliği işlemi gerçekleştirilmemiş. Bu durumu öğrenen vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.

Kırşehir Belediyesi binası tapuda 'kerpiç ev' olarak göründü
Yayınlanma:

Kırşehir’de yaşayan Metin Polat, bu durum karşısında şaşkınlığını dile getirerek, "Böyle bir şeyin olabileceğine inanmak zor. Yıllardır kullanılan bir bina, duyunca çok şaşırdım," dedi. Bir diğer vatandaş Nusrettin Kılıç ise, geçmişte yapıların kerpiç olmasının olağan olduğunu ama belediye binasının hâlâ bu şekilde kaydedilmiş olmasına anlam veremediğini belirtti.

aw306263-02.jpg

Kırşehir Belediyesi, Türkiye'deki belediyeler kanunlarının çıkmasıyla 1870 yılında kurulan köklü bir kurum olarak bilinirken, parsel sorgulama kayıtlarında halen "ana taşınmaz" ve "kerpiç ev" olarak görünmesi akıllarda soru işaretleri bıraktı. Vatandaşlar, bu duruma nasıl bir çözüm getirileceğini merak ediyor.

Öte yandan, aynı bölgede bulunan Kırşehir Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Okulu'nun ise kayıtlarda "kargir cephane deposu ve arsası" olarak geçtiği belirlendi. Ayrıca, belediyenin geçtiğimiz dönem otopark alanına çevirdiği bölgenin de tapu kayıtlarında "kerpiç ev" ve "arsa" olarak yer aldığı dikkat çekiyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.