Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü yangınlara karşı uyardı!

Kırşehir’de yaz mevsiminin etkisiyle orman yangınlarına karşı tedbirler artırıldı. Orman İşletme Müdürü Alper Çimen, hava sıcaklıklarının risk teşkil ettiği günlerde oluşabilecek yangınlara karşı kontrolleri arttırdıklarını belirtti.

Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü yangınlara karşı uyardı!
Yayınlanma:

Son 30 yılda yapılan ağaçlandırma çalışmaları sonucunda Kırşehir’in orman varlığı yüzde 3’ten yüzde 7’ye yükseldi. 2024 yılı programında ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon sahalarında çalışmaların devam ettiği belirtilirken, tesis çalışmalarının tamamlandığı ve sonbahar mevsiminde dikim işlerinin yapılacağı duyuruldu.

YANGIN ÖNCESİ VE YANGIN ANI TEDBİRLER

Çimen, yangın çıkmadan önce engellemek amacıyla sürekli devriye gezdiklerini ve yüksek riskli bölgelerde yoğunlaştıklarını söyledi. Özellikle yol kenarları ve vatandaşların sıkça bulunduğu ormanlık bölgelerde denetimlerin artırıldığını belirtti. Ayrıca, drone, kamera ve uydu teknolojileri kullanılarak ormanlık alanların denetlendiğini aktardı.

VATANDAŞLARDAN BEKLENTİLER VE KAMPANYALAR

Vatandaşların orman alanlarında ateşli aktivitelerden kaçınmaları, araçlardan ormanlık alanlara cam, plastik ve sigara izmariti atmamaları gerektiği vurgulandı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, toplumun desteğiyle yangınların önüne geçmeyi hedefliyor. Ayrıca, çeşitli kampanyalar düzenleyerek ve el broşürleriyle vatandaşları uyararak bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor.

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Kırşehir’de her yıl 11 Kasım tarihinde düzenlenen 'Milli Ağaçlandırma' günü kapsamında ağaçlandırma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Orman İşletme İl Müdürlüğü ekipleri, şehrin plakası olan 40’ın 10 bin katı fidanı yıl içerisinde toprakla buluşturmayı hedefliyor.

KIRŞEHİR HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.