Kırşehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümünde 'kuru ekmek' dağıtıldı

Kırşehir'de bir grup gönüllü bisiklet tutkunu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Etkinlik kapsamında, cephede savaşan askerlerin yaşadığı zor şartları ve yediği kuru ekmeği yeni nesillere anlatmak amacıyla şehir meydanında kuru ekmek dağıtıldı.

Kırşehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümünde 'kuru ekmek' dağıtıldı
Yayınlanma:

Etkinliğin organizatörlerinden Sosyal Bilgiler Öğretmeni Şenol Dönmez, "Farkındalık oluşturarak kahraman ecdadımızın 102 yıl önce hangi şartlarda destan yazdığını göstermek ve o günleri halka kuru ekmeği tattırarak anlatmak istedik." şeklinde konuştu. Dönmez, etkinlik ile geçmişle gelecek arasında bir köprü kurmayı hedeflediklerini belirtti.

Etkinlikte bisiklet turuna katılan Barış Öztürk, böyle bir organizasyona katkıda bulunmanın kendisini mutlu ettiğini ifade ederken, Leyla Taş adlı beden eğitimi öğretmeni ise askerlerin yaşadığı şartları ve yedikleri ekmeği tattırmanın kendileri için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Grup üyeleri, Zafer Bayramı'nın ruhunu yaşatmak ve milli bilinci güçlendirmek amacıyla etkinlik boyunca ellerinde taşıdıkları bayraklarla da bu özel günün önemine vurgu yaptılar. Etkinlik, hem tarih bilincini artırmayı hem de toplumda milli duyguları güçlendirmeyi amaçladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.