Kırşehir’de 37. Ahilik Haftası kutlamaları coşkuyla başladı

Kırşehir’de 37. Ahilik Haftası kutlamaları, coşkulu bir açılış töreniyle başladı. Törenin başlangıcında jandarma atlı birlikleri, belediye mehter takımı, esnaf iş kolları tanıtımı mobil aracı ve motorlu birliklerin katılımıyla Cacabey Meydanı’ndan Ahi Evran Külliyesi’ne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kırşehir’de 37. Ahilik Haftası kutlamaları coşkuyla başladı
Yayınlanma:

Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran Veli’nin türbesi ziyaret edilerek 40 hatimin duası yapıldı. Ardından Ahi Evran Külliyesi’nde resmi tören düzenlendi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, törende yaptığı konuşmada, Ahilik değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti. Gürcan, Ahilik felsefesinin adalet, liyakat, dürüstlük, dayanışma ve kaliteli üretim gibi temel unsurlara dayandığını vurgulayarak, tüketicinin güven ve memnuniyetini gözeten işletmelere bakanlık tarafından "Ahi Esnaf Beratı" sunulduğunu hatırlattı.

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara da Kırşehir’in Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin yurdu olduğunu ve şehrin Ahiliğin başkenti olarak anıldığını belirtti. Ahiliğin insanca yaşamayı, dürüstlüğü, dostluğu ve yardımlaşmayı temsil ettiğini ifade eden Buhara, Ahilik mefhumunun toplumun bütününü kucaklayan bir değerler bütünü olduğunu söyledi.

Törene ayrıca AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk de katıldı. Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil de törende hazır bulundu.

Ahi Evran Camii önünde hatıra fotoğrafı çektiren protokol üyeleri, daha sonra vatandaşlara Ahi pilavı, helva ve şerbet ikramında bulundu. 37. Ahilik Haftası kutlamaları, 29 Eylül'e kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.