Kırşehir'de 41 yıldır engelli kızının yaşama umudu oldu

Kırşehir’de yaşayan 41 yaşındaki Sevda Yorgancı, 7 aylıkken geçirdiği omurilik felci sonrası yürüme ve konuşma yetilerini kaybetmesine rağmen, annesinin desteğiyle 10 yılda 60’tan fazla kitap okuyarak büyük bir başarıya imza attı. Sevda’nın azmi ve annesi Sebahat Yorgancı’nın desteği, çevresinde büyük takdir topluyor.

Kırşehir'de 41 yıldır engelli kızının yaşama umudu oldu
Yayınlanma:

Sevda Yorgancı, 7 aylıkken el arabasından düştükten sonra omurilik felci geçirdi ve zamanla yürüme ve konuşma yetilerini kaybetti. Annesi Sebahat Yorgancı, kızının bu zor sürecini anlatarak, “Kızım yavaş yavaş yürümeyi, konuşmayı unuttu. Şimdi ne yürüyebiliyor ne de konuşabiliyor. Her şeyiyle ben ilgileniyorum,” dedi. Kırşehir ve Ankara'daki hastanelerde yapılan tedavi girişimlerinden olumlu bir sonuç alamayan aile, Sevda’nın yaşamını daha kaliteli hale getirmek için büyük çaba sarf ediyor.

KİTAPLARLA GELEN UMUT

Hayata tutunma mücadelesinde Sevda’nın en büyük destekçisi, annesinin teşvik ettiği kitap okuma alışkanlığı oldu. Kitap sayfalarını dahi çeviremeyen Sevda, annesinin yardımıyla kitap bağımlısı haline geldi. Sevda, kütüphaneden getirttiği ve arkadaşlarının temin ettiği kitapları okuyarak, hayal dünyasında yeni ufuklar açtı. Annesi Sebahat Yorgancı, kızının kitaba olan ilgisini, “Kitap bağımlısı oldu Sevda. Şimdi bütün dünyası kitaplar,” sözleriyle ifade etti.

kirsehir1.jpg

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN DESTEK VE PAYLAŞIMLAR

Sevda Yorgancı, okuduğu her kitabı sosyal medya hesabından paylaşarak çevresindeki insanların sempatisini kazandı. Konuşulanları anlayabilen ancak konuşamayan Sevda’nın sosyal medya paylaşımları, onun için hem bir iletişim aracı hem de hayata bağlanma yolu haline geldi. Annesi Sebahat Yorgancı, Sevda’nın sosyal medyadan edindiği arkadaşlarının onu ziyarete gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

kirsehir-2.jpg

ANNE SEBAHAT YORGANCI’NIN FEDAKARLIĞI

Sevda’nın hayatını kızına adayan anne Sebahat Yorgancı, kızının yaşadığı zorluklara rağmen onun mutlu ve dolu dolu bir yaşam sürmesi için elinden geleni yapıyor. Sevda’nın kitap sayfalarını bile çevirecek gücü olmadığını bilen anne Yorgancı, bu süreçte gösterdiği fedakarlıkla takdir topluyor. Sevda'nın sosyal medya üzerindeki paylaşımları ve aldığı desteklerle yaşam mücadelesine devam etmesi, çevresindeki herkese ilham veriyor.

KIRŞEHİR HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.