Kırşehir’de hava soğudukça sobaya talep artıyor

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Kırşehir'de soba satışları hız kazandı. Esnaf, bu yıl soba fiyatlarının önceki yıllara göre pek fazla değişmediğini belirtti. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayanların soğuk havaların etkisiyle soba alımına yöneldiği ifade ediliyor.

Kırşehir’de hava soğudukça sobaya talep artıyor
Yayınlanma:

Kırşehir'in Tarihi Uzun Çarşı'daki soba satıcıları, doğalgazın yanı sıra soba ihtiyacının arttığını dile getirdi. Esnaflardan Hamdi Yüksel, soba fiyatlarının 3 bin liradan başlayıp 30 bin liraya kadar çıktığını aktardı.

aw312758-02.jpg

"SOBAYA YÖNELİM VAR"

Yüksel, “Sobalar; 3 bin liradan başlıyor ve 30 bin liraya kadar çeşitleri mevcut. Şömineli ve kovalı modeller de bulunuyor. İnsanlar, doğalgaz fiyatlarını kestiremedikleri için soba alımına ilgi gösteriyor.” dedi.

aw312758-06.jpg

"FİYATLAR UYGUN"

Diğer bir esnaf Halil İbrahim Bıyıklı ise, “Sobaları vatandaşlara uygun fiyatlarla sunuyoruz. Bizim sobalarımız 2 bin TL'den başlayıp 7-8 bin TL'ye kadar çıkıyor,” şeklinde konuştu. Soba araştırması yapan Cemal İşeri ise, havaların soğumasıyla birlikte önlem almak istediğini vurgulayarak, “Faturaların yüksek gelme ihtimaline karşı doğalgazın yanı sıra alternatif bir ısınma kaynağı oluşturuyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.