Kırşehir'de kaya tuzu hazırlıkları başladı!

Kırşehir'de kış aylarında evlerde tüketilecek gıda ürünlerinin hazırlıklarının başlamasıyla birlikte kaya tuzuna olan talep de artıyor. Özellikle ağustos ve eylül aylarında kaya tuzu satışlarında rekor seviyeler gözleniyor. Artan talebi karşılamak zorlaşıyor. İşte detaylar...

Kırşehir'de kaya tuzu hazırlıkları başladı!
Yayınlanma:

Kış mevsimi öncesinde yemeklik tuz alımı yapan vatandaşlar, yazın turşu, salça, peynir yapımında da kaya tuzu kullanıyor. Kırşehir'de tuz ocağı olmasına rağmen, istenilen kalitede tuz bulunmadığından esnaf, tuz alımlarını Çankırı ve Ortaköy'de yer alan tuz ocaklarından yapıyor. Ayrıca, kar yağışının etkisini azaltmak için de kaya tuzu kullanılıyor.

kaya-tuzu-1.jpg

KAYA TUZU ALIMI BAŞLADI

Kış mevsimi öncesinde evinin kaya tuzu ihtiyacını karşılayan Osman Koçyiğit, yemeklik, turşuluk ve salçalık kaya tuzu aldığını belirtti. İşletmeci Mehmet Umucu ise, "Hasat mevsimi gibi kaya tuzu yapımı ve alımı sezonu açıldı. Özellikle ağustos ve eylül aylarında turşuluk ve salçalık için kaya tuzunu müşterilerimiz için bekletiyoruz," dedi.

kaya-tuzu-2.jpg

"KAYA TUZU YOK"

Kırşehir'de kaya tuzuna yaz aylarında büyük talep olmasına rağmen kaliteli kaya tuzu bulmakta zorluk yaşanıyor. Esnaf Samet Yıldırım, "Kaya tuzu ile ilgili şükürler olsun hiçbir şikayet gelmedi. İnsanlar işlerini dürüst şekilde yaparlarsa sorun yaşamıyorlar. Bu aylarda çok yoğun olmamıza rağmen kaya tuzu yok. Çankırı'dan, Ortaköy'den tuz alıyoruz," ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.