Kırşehir'de Müzeler Haftası'na özel etkinlik!

Kırşehir, Türkiye'nin zengin kültürel mirasını dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Müzeler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kırşehir Müzesi ev sahipliğinde düzenlenen programa, 24 ülkenin büyükelçi eşleri katılım sağladı.

Kırşehir'de Müzeler Haftası'na özel etkinlik!
Yayınlanma:

Kırşehir'de düzenlenen gezi, Kırşehir Müzesi'nin sunduğu zenginlikle başladı ve Ahi Müzesi, Cacabey Medresesi ve Arkeoloji Müzesi gibi önemli alanlar gezildi. Büyükelçilerin eşleri, Anadolu'nun derin kültürü ve tarihine tanıklık etme fırsatı bulurken, gezi sonrasında Anadolu mutfağının lezzetleriyle de tanıştı.

YÖRESEL YEMEKLER İKRAM EDİLDİ

El Salvador, Makedonya, Estonya, Meksika, Rusya, Kanada, Hollanda gibi 24 ülkenin büyükelçilerinin eşlerinin katıldığı etkinlikte, Kırşehir'in sunduğu yöresel misafirperverlik ve Anadolu'nun zengin değerleri vurgulandı. Kırşehir ve Ahilik Müzeleri'nde Anadolu'nun köklü değerleri anlatılırken, Arkeoloji Müzesi'nde ise tarihin evreleri ve izleri ziyaretçilere aktarıldı.

kirsehir.jpg

Yöresel yemeklerin ikram edildiği programda konuşan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Türkiye'nin Anadolu coğrafyasının açık hava müzesi olduğunu belirterek, bu zenginliğin dünyaya daha fazla tanıtılması gerektiğini vurguladı. Gezi boyunca büyükelçilerin eşlerine, Anadolu'nun kültürü ve tarihi yapısı tercümanlar aracılığıyla detaylı bir şekilde anlatıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.