Kırşehir'de öğrencisi tarafından taciz ve tehditlere maruz kalan akademisyen isyan etti: "Tacizci serbestçe sokakta geziyor"

Kırşehir'de bir akademisyen, eski öğrencisi tarafından tehdit ve taciz edildiğini iddia ederek yaşadığı zorlu süreci anlattı. Akademisyen Aldeniz Tuğçe Ezme Gürlek, 7 aydır evinde adeta esir olduğunu belirtti.

Kırşehir'de öğrencisi tarafından taciz ve tehditlere maruz kalan akademisyen isyan etti: "Tacizci serbestçe sokakta geziyor"
Yayınlanma:

Gürlek, üniversitede görev yaptığı süre boyunca eski öğrencisinden sürekli olarak taciz ve tehdit mesajları aldığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Kırşehir Adliyesi Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Gürlek, 2,5 yıldır maillerinde ve sosyal medyasında tehdit mesajları aldığını ifade etti. “Tehdit mesajları atan şahsa 1 yıl ceza verildi ama karar istinafa gönderilecek. Her çarşıya indiğimde ellerim titreyerek eve dönüyorum. İzleme merkezi beni arayacak. Bu şahıs 2,5 yıldır evimize geldi, cep telefonlarımızı buldu ve bizi tehdit etti. Savcılığa her şeyi bildirdik. Kurum e-postalarımızda yüzlerce hakaret ve şantaj mesajı var” dedi.

"7 AYDIR EVİMDE TUTSAĞIM"

Gürlek, hukuki yolları denediklerini ve şikayeti geri çekmeleri için şahsın kendilerinden 100 bin lira istediğini belirtti. “Tacizci serbestçe sokakta gezerken ben evimdeyim. İnsanca yaşam hakkımı istiyorum. Öldüğümde mi cezaevine girecek ve ben haber olacağım? Emniyet Müdürlüğündeki polisler bizi canla başla korumaya çalışıyor. Daha ne yapsınlar? Karakola iniyorum ve izleme merkezi hocam yakınınızda diyor. Yetkililerden yardım istiyorum” diye konuştu.

Gürlek'e destek vermek için gelen bir başka akademisyen, yanından biber gazını ayırmadığını belirterek her an tehditlerle karşı karşıya kaldıklarını ve koruma amaçlı biber gazı taşıdığını söyledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.