Kırşehir'de 'Öğretmen Akademileri' programı başladı

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kırşehir Öğretmen Akademileri" programının açılışı yapıldı. Bu program, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemeyi, çocukların ailelerinden aldıkları eğitimi okullarda pekiştirmeyi ve eğitimde kaliteyi yükseltmeyi amaçlıyor.

Kırşehir'de 'Öğretmen Akademileri' programı başladı
Yayınlanma:

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen, öğretmenlerin öğrencilerle ailelerinden daha fazla vakit geçirdiğine dikkat çekerek, öğretmenlik mesleğinin temel amacının "öğretmek" olduğunu vurguladı. Gülşen, "Öğretmenler olarak çocuklara sevgi, saygı, hoşgörü ve paylaşmayı öğretiriz. Kalemi tutmayı öğretirken, bir gün o kalemle ülkenin geleceğine imza atmalarını sağlamak için çalışırız." dedi.

aw310242-04.jpg

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek de programın açılışında yaptığı konuşmada, Öğretmen Akademileri'nin eğitimde başarıyı artıracağını belirtti. Demiryürek, "Bu topraklar Ahi Evran-ı Veli, Cacabey ve Neşet Ertaş gibi değerleri yetiştirmiştir. Öğretmenlerimizin, bu değerli topraklarda nice yeni değerler yetiştireceklerine inanıyorum." dedi.

Program kapsamında öğretmenler şiirler okudu ve geleneksel Hacivat-Karagöz gösterisi sahnelendi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.