Kırşehir'de orman yangınları için sıkı tedbir!

Kırşehir'de sıcak hava dalgası ve yaz mevsiminin etkisiyle Orman İşletme Müdürlüğü, orman yangınlarına karşı tedbirlerini güçlendirdi. Orman İşletme Müdürü Alper Çimen, 30 yılda gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarıyla kentin orman varlığının yüzde 3'ten yüzde 7'lere çıkarıldığını belirtti.

Kırşehir'de orman yangınları için sıkı tedbir!
Yayınlanma:

Orman İşletme Müdürü Alper Çimen, hava sıcaklıklarının risk teşkil ettiği günlerde yangın riskini azaltmak amacıyla denetimlerin artırıldığını ifade etti.

''SÜREKLİ DEVRİYE YAPIYORUZ''

Çimen, 2024 yılı programında ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmalarının sürdüğünü ve tesislerin tamamlandığını, sonbahar mevsiminde dikim işlemlerine başlanacağını duyurdu. Yüksek sıcaklıklar nedeniyle olası yangınlara karşı önlemleri artırdıklarını vurgulayan Çimen, "Yangın çıkmadan önlemek için sürekli devriye yapıyoruz. Yaz mevsimiyle birlikte artan sıcaklıklar orman yangınları riskini de artırıyor. Bu nedenle denetim ve kontrollerimizi sıklaştırdık" dedi.

ORMAN ALANLARININ DENETLENİYOR

Özellikle yüksek riskli bölgelerde ve yol kenarlarından ormanlık alanlara yayılabilecek bölgelerde yoğunlaştıklarını belirten Çimen, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin sürekli çalıştığını ve yangın söndürme ekiplerinin hazır bekletildiğini söyledi. Ayrıca, drone, kamera ve uydu teknolojileri kullanılarak orman alanlarının denetlendiğini belirtti. Çimen, vatandaşlardan ormanlık bölgelerde ateşli aktivitelerden kaçınmalarını, araçlardan geçerken cam, plastik ve sigara izmariti gibi atıkların ormana bırakılmamasını istedi. Toplumun desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Çimen, kampanyalar düzenlediklerini ve el broşürleriyle uyarılarda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.