Kırşehir'de S plaka sahipleri mağdur!

Kırşehir Belediyesi tarafından iptal edilen 51 adet servis plakasının mahkeme süreçleri devam ederken, belediyenin 35 adet S plaka için yeniden ihaleye çıkma kararı tartışmalara yol açtı. S plaka sahipleri ve esnaf, belediyenin bu kararına tepkili. İşte detaylar...

Kırşehir'de S plaka sahipleri mağdur!
Yayınlanma:

CHP'li Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu’nun, S plaka mağduru olan servisçi Emre Kanalmaz’a, sembolik bir rakamla yeniden ihale yaparak esnafı mağdur etmeyeceğini söylemesine rağmen, 35 plaka için ihaleye çıkılması şaşkınlık yarattı.

Kanalmaz, "Belediyenin iptal ettiği 51 adet S plaka sahiplerinden bir tanesi benim. O dönemlerde bizlere belediye başkanı ekonomik dalgalanmaları gerekçe gösterdi ve esnafı mağdur etmeyeceğini sembolik bir rakamla yeniden ihaleye çıkacağını aktarmıştı" dedi.

BELEDİYE İHALEYE ÇIKTI

Yozgat İdare Mahkemesi’nde devam eden davalar hakkında bilgi veren Kanalmaz, "Bizler mahkeme sonucu ve sürecini beklerken belediye 35 S plaka için ihaleye çıktı. Nasıl bir rant ve kimlerle ne iş yapıldığını anlamış değiliz. Şehrin gerçekten ihtiyacı olan bir ihale yapılabilirdi. Bizlere yardımcı olacağını söyleyen Selehattin Ekicioğlu, bu süreçte hızlı şekilde S plakaların kiralanması ihalesine çıktı. Esnafı mağdur etmekten başka bir şey yapıldığını düşünmüyoruz" diye konuştu.

ESNAF VE ODALAR TEPKİLİ

Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin de belediyenin bu adımına tepki gösterdi. Tekin, "Kırşehir’de aktif çalışan 162 adet S plaka var. Biz, gerekli olmadığını belediyeye bildirdik. Belediye ise 35 tane S plaka kiralama ihalesine çıktı. Şehirde bu yönde bir arz talep dengesi söz konusu değil. Belediyenin bu ihaleden vazgeçmesi gerekir. Bizler ihaleye girileceğini de tahmin etmiyoruz" şeklinde konuştu.

kirsehir-s-plaka.jpg

ESNAFI ZOR DURUMDA BIRAKACAK

Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası, belediyeden gelen S plaka ihtiyacının sorulmasına ve ihtiyaç olmadığı cevabını vermelerine rağmen ihaleye çıkılmasının yanlış olduğunu belirtti. Tekin, "Belediye S plaka ihtiyacı olup olmadığını sordu, biz de ihtiyaç olmadığını belirttik. Buna rağmen 35 plaka için ihaleye çıkılması, esnafı zor durumda bırakacak bir adım" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.