Kırşehir'de traverten bulundu: 'Turizm için çok önemli'

Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü İşletme Şefliği görevlileri, koruma ve kontrol çalışmaları sırasında kent merkezi yakınlarındaki Kervansaray Dağı yamacında traverten olduğu değerlendirilen bir kaya oluşumu keşfetti.

Kırşehir'de traverten bulundu: 'Turizm için çok önemli'
Yayınlanma:

Kervansaray Dağı yamacında rastlanan bu farklı kaya oluşumu, bölge için turizm açısından büyük bir potansiyel taşıyor. Kırşehir Orman İşletme Müdürü Alper Çimen, bu oluşumun turizm açısından kıymetli olabileceğini belirterek, "Muhtemelen yukarıdan akan suyla oluşmuş, traverten olarak bilinen bir yapı burası" dedi.

traverten.jpg

ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR

Kırşehir Valiliği ile konuyu paylaştıklarını belirten Çimen, bu doğal yapının uzmanlar tarafından incelenmesi gerektiğini vurguladı. Çimen, "Konunun uzmanlar tarafından araştırılıp, gerçek yapısı da ortaya çıkacaktır. Muhtemelen aşağı doğru iç kısımlarda devam ettiğini tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

ogm.jpg

TURİZM POTANSİYELİ

Traverten oluşumları, Pamukkale örneğinde olduğu gibi, turistlerin ilgisini çeken ve bölge ekonomisine katkı sağlayan önemli doğal güzellikler arasında yer alıyor. Kervansaray Dağı'nda bulunan bu oluşumun da benzer bir turistik değer taşıyabileceği düşünülüyor.

tra.jpg

Kırşehir'de bulunan bu yeni traverten oluşumunun detaylı araştırmaları tamamlandığında, bölgenin turizm potansiyelini artırarak, Kırşehir'e yeni bir cazibe merkezi kazandırması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.