Kırşehirli çocuklar, Gazzeli çocukların dramını resmettiler

Kırşehir’de Kudüs Platformu üyeleri, Gazze’deki çocuklara destek olmak ve onların yaşadığı zorlu koşulları gözler önüne sermek amacıyla "Resim Çiz" etkinliği düzenledi.

Kırşehirli çocuklar, Gazzeli çocukların dramını resmettiler
Yayınlanma:

Kırşehir'in Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Filistin ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki çocukların yaşadığı dram dikkat çekildi. Katılımcılar, Filistin bayrakları ile birlikte, savaş bölgelerinde yaşanan olayları kendi perspektiflerinden resmederek duygularını ifade ettiler.

aw301901-02.jpg

Kudüs Platformu adına etkinlikte konuşan İhsan Buğday, “Gazze’deki soykırımın üzerinden bir yıl geçti. Hiçbir çocuk, psikolojik şiddetten muaf değil. Her çocuğun fiziksel ve duygusal sömürüden kurtulması gerekiyor.” dedi.

aw301901-04.jpg

Buğday, çocukların güvenli bir ortamda büyümeleri gerektiğini vurgulayarak, “Bölgedeki halkın yalnızca yüzde 2’si hayatta. Çocuklara tanınan haklar, işgal güçleri tarafından sürekli olarak ihlal ediliyor. Hatta anne karnındaki çocuklar bile soykırıma maruz kalıyor. Her çocuk, sağlık ve sosyal hizmetlerden yararlanma hakkına sahip olmalıdır ve özgüvenli bir şekilde büyütülmelidir. Filistin ve diğer birçok bölgede çocuklar, haklarından yoksun kalıyor. İsrail ve müttefiklerine karşı daha etkili boykotlar gerçekleştirmeliyiz,” diye konuştu.

Etkinlikte Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen de yer aldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.