Kırşehirli dağcılar, Neşet Ertaş'ı Gönül Dağı'nda andı

Kırşehirli dağcılar, halk ozanı Neşet Ertaş'ı ölüm yıl dönümünde Gönül Dağı’nda anlamlı bir etkinlikle andılar. Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilciliği’nin düzenlediği bu özel etkinlik, doğa tutkunlarını bir araya getirdi.

Kırşehirli dağcılar, Neşet Ertaş'ı Gönül Dağı'nda andı
Yayınlanma:

Etkinliğe katılan 15 dağcı, Neşet Ertaş’ı anmak için 1840 metre yüksekliğindeki Gönül Dağı’na tırmandı. Kırşehir il merkezinde toplanan dağcılar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait araçlarla Kaman’ın Demirli köyüne ulaştı. Buradan başlayan yaklaşık 2,5 saatlik yürüyüşün ardından dağcılar, zirveye varmayı başardı.

TÜRK BAYRAĞI DEĞİŞTİRİLDİ

Zirveye ulaşan dağcılar, ilk olarak yıpranan Türk bayrağını yenisiyle değiştirdi. Bu anlamlı hareket, etkinliğin simgesi haline geldi.

NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİ ZİRVEDE YANKILANDI

Etkinlik sırasında bir dağcı, yanına getirdiği sazıyla Neşet Ertaş’ın türküleri seslendirdi. Diğer dağcılar da türkülere eşlik etti. 1840 metre rakımda yankılanan türküler, Neşet Ertaş’ın manevi mirasına olan saygıyı simgeledi.

Gönül Dağı, Neşet Ertaş’ın babası Muharrem Ertaş’ın köyü Yağmurlu ile Demirli köyü arasında yer almakta ve Kırşehir’in en yüksek noktası olma özelliğini taşımaktadır. Dağın Neşet Ertaş türküleri ile olan bağının bu anma etkinliğinde vurgulanması, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.