Kırşehirli Hukukçular Derneği kuruldu!

Kırşehirli Dernekler Federasyonunun kurduğu, Kırşehirli Hukukçular Derneğinin kuruluş ve tanışma yemeği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kırşehirli Hukukçular Derneği kuruldu!
Yayınlanma:

Kırşehirli Dernekler Federasyonu bünyesinde kurulan Kırşehirli Hukukçular Derneğinin kuruluş ve tanışma programı gerçekleştirildi.

Tanışma programına; Kırşehirli Hukukçular Derneği Başkanı Av. Savaş Baytok, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Eğiticimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç, Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ali Çetin, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkan Vekili Hüseyin Ata, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş, KVK Başkan Yardımcısı Cihan Kanlıgöz, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Cihan Yıldız, Ticaret Bakanlığı Hukuk Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Aygün, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürü Servet Gül, Yargıtay 5. Ceza Dairesi Hakimi Veli Dalgalı, Yargıtay 8. Dairesi Hukuk Müşaviri Yakup Ata, Tarım Bakanlığı Daire Başkanı Yusuf Haykır, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Güzel, BOTAŞ Hukuk Dairesi Başkanı Serkan Genel, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri ve AK Parti Keçiören Belediye Meclis Üyesi Hacı Derviş Kaplan katıldı.

hilmi.jpg

YENİ DERNEKLER KURULACAK

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, programın açılışında yaptığı konuşmada şu mesajları paylaştı:

''Kırşehirli Dernekler Federasyonu bünyesinde kurulan Kırşehirli Hukukçular Derneğinin kuruluş yemeği TZOB Akman Otel'de gerçekleşti. Kırşehirli Dernekler Federasyonu olarak yaptığımız önemli çalışmalardan biri de mesleki derneklerimizin kurulması ve faaliyete geçirilmesidir. Bu çerçeve daha önceki yıllarda kurduğumuz Kırşehirli Eğitimciler Deneğimiz, Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneğimiz şimdi de Kırşehirli Hukukçular Derneğimizi kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız; Ankara'da bulunan Kırşehirli hemşehrilerimizin mesleki anlamda da bir araya gelmesi, iş birliği, fikir birliği içerisinde proje üreterek dayanışma içerisinde olmasıdır.

Şu ana kadar bünyemizde 65 derneğimiz bulunmaktadır. Önümüzdeki dönemler içerisinde Kırşehirli Bürokraside Çalışanlar Derneği, Kırşehirli Sağlık Çalışanları Derneği de planlarımız arasındadır. Bu vesileyle bugünkü yemeğimizi onurlandıran Yargıtay, HSK üyelerimize, hakimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Bu arada Dernek Başkanımız Savaş Baytok ve yönetimini de tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.''

recepkilic.jpg

''YENİ DERNEĞİN KURULUŞU MUTLULUK VERİCİ''

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Eğiticimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç da Kırşehirli Hukukçular Derneğinin kuruluşundan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, ''Eğitimciler Derneği Başkanı olarak sektörel dernekler kapsamında yeni faaliyete geçen Kırşehirli Hukukçular Derneğinin önümüzdeki süreçlerde aktif bir şekilde çalışmalarına devam edip, önemli çalışmalar yapacağını düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı. Kılıç, Kırşehirli Hukukçular Derneği Kurucu Başkanı Savaş Baytok ve yönetimine başarılar diledi.

alicetin.jpg

''AHİ EVRAN'IN TORUNLARINA ÖNEMLİ ROLLER DÜŞTÜĞÜNÜ BİLİYORUZ''

Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ali Çetin ise yaptığı konuşmada, ''KIRSİAD olarak federasyonumuzun ikinci sektörel derneği durumundayız. Faaliyetlerimiz sanayici ve iş insanı hemşehrilerimizi birbirleriyle tanıştırmak, kaynaştırmak ve birbirileriyle ticaret yapmalarını sağlamak adına devam etmektedir. Ayrıca Ahilik geleneğini ve kültürünü yaşatmak, Türkiye'ye örnek sanayici ve iş insanları olmak adına Ahi Evran'ın torunlarına önemli roller düştüğünü biliyoruz.

Hukukçular Derneği de bu anlamda kurulmuş federasyonumuza bağlı üçüncü sektörel dernek olması bakımından önem taşımaktadır. Sektörel derneklerle federasyonumuzun vizyonu ve ufku çok farklı boyutlara taşınmaktadır. Bu nedenle Federasyon Başkanımız Hilmi Gökçınar ve ekibini tebrik ediyorum. Ayrıca Kırşehirli Hukukçular Derneği Kurucu Başkanımız Sayın Savaş Baytok ve ekibine bu güzel faaliyetlerinden dolayı teşekkür ederim. Başarılar diliyorum.'' ifadelerine yer verdi.

savas.jpg​​​​​​​

''AMACIMIZ KIRŞEHİRLİ HUKUKÇULARIN BİRLİĞİNİ SAĞLAMAK''

Kırşehirliler Hukukçular Derneği Kurucu Başkanı Savaş Baytok da kendisini tanıtarak konuşmasına başladı.

Baytok,'' Yaklaşık 18 yıldır Ankara’da serbest avukatlık yapmaktayım. 2023 yılı ikinci yarısında Federasyon Başkanımız Sayın Hilmi Gökçınar’ın yönlendirmesiyle Kırşehirli Hukukçular Derneğimizi kurduk. Derneğimizin ilk faaliyetimiz bu kuruluş yemeğimizdir." dedi.

"Bu derneği kurmamızın birçok nedeni bulunmaktadır." diyen Baytok, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlardan birincisi Kırşehirli hukukçuların birliğini sağlamaktır. Zira hepimizce de malum olduğu üzere bir kesimin toplum içerisinde öne çıkması ancak birlikteliğin gücü ile mümkündür. Bizler de bu birlikteliği sağlamak ve uzunca yıllar sürdürmek amacıyla bu derneğimizi kurduk. Ayrıca yaklaşık 15 yıllık süren dernekler ve federasyon tecrübemden hem bürokrasiden hem de yargıda Kırşehirli hemşerilerimizi yoğunlukla bulundukları bu durumun ise iyi değerlendirildiği hallerde çok büyük bir güç olduğu kanaatindeyim. Bu nedenle bu dernek ve bu derneğin yapacağı faaliyetler hem bizlere hem de bizlerden sonra gelecek olan birçok genç hukukçuya faydalı olacağına eminim.

Derneğimizin ayrıca bu yıl içerisinde planlanmış 4 ayrı organizasyonu daha olacaktır. Bu faaliyetlerimizin içerikleri ve tarihleri belirlendiğinde sizlerle paylaşacağız. Bu anlamda hepinizi bu kuruluş yemeğinde görmekten onur ve gurur duydum. Çok teşekkür ederim.''

protokol.jpg

yemek.jpg

jhkjsdh.jpg

avukat.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.