Kırşehirliler hep birlikte Ata'yı andı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85'inci yıl dönümünde Kırşehirliler tarafından saygı ve özlemle anıldı.

Kırşehirliler hep birlikte Ata'yı andı
Yayınlanma:

Kırşehir'de Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Saatler 09.05'i gösterdiğinde Kırşehir'de hayat 5 dakikalığına durdu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını kaybettiği saatte, dolmuş duraklarında ve trafikte vatandaşlar saygı duruşuna geçti.

kirsehir2.jpg

Kırşehir'de toplu taşıma araçlarında bulunan vatandaşlar da duydukları siren sesiyle birlikte saygı duruşuna geçip İstiklal Marşı okudu.

Kırşehir Cacabey Meydanı'nda bir araya gelen il protokolü, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okuyarak Atatürk'ü andı.

kirsyehir.jpg

AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği çiçekle kısa bir film çekti. Hazırlanan filmde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını ve mücadelesini anlatan önemli anlar gösterildi. AK Partililer, Atatürk'ün sevdiği çiçeklerle Ata'ya olan saygılarını ifade etti.

Hafta içerisinde Kırşehir'deki tüm okullarda ve kurumlarda, haftanın anlam ve önemine uygun olarak çeşitli etkinlikler düzenlenip okullar arası 'Atatürk' konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlendi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.