Kırşehirliler Vakfı Kadın Kollarından Atatürk'e ziyaret

Ülkenin çeşitli kesimlerinden gelen Kırşehirliler Vakfı Kadın Kolları, Atatürk’ün manevi huzurunda buluştu.

Kırşehirliler Vakfı Kadın Kollarından Atatürk'e ziyaret
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN


Atatürk'ün yolundaki Kırşehirliler Vakfı Kadınları, geleneksel kültürü, Atatürk ilke ve inkılaplarını ve sanatın değerini gelecek nesillere aktarmak üzere bir araya geldi. Saygı ve özlemle andıkları Atatürk'ün ruhunu yaşatmayı ve Cumhuriyet'i korumayı misyon edindiklerini belirtti.

gu.jpg
Kırşehirliler Vakfı Kadın Kolları Başkanı Güniz Üpçin

Ülkenin çeşitli kesimlerinden gelen Kırşehirliler Vakfı Kadın Kolları, Atatürk’ün manevi huzurunda buluştu. Kırşehirliler Vakfı Kadın Kolları Başkanı Güniz Üpçin, özlediği liderlerinin izindeki duruşunu belirterek, Ahi-Evran Veli'den, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Neşet Ertaş’a uzanan üç önemli değeri dile getirdi. Kırşehirli kadınlar, Atatürk'ün vurguladığı sanata ve kadın haklarına verdiği değeri vurguladı.

anadolugazete.com.tr muhabiri Sümer Taşkıran ile yapılan söyleşide, üyeler Atatürk’e duydukları sevgiyi, saygıyı ve özlemi dile getirirken, Havva Yıldırım'ın şiiri de bu anlamlı güne renk kattı.

3.jpg

Elif Sarı: “Kırşehirliler Vakfımız önderliğinde buraya toparlandık. Arkadaşlarımızla geldik. Atatürkümüzün ruhu şad olsun. Büyük bir saygı, sevgi ile anıyoruz buraya gelmemize önderlik yapan başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Atatürk’ü rahmetle anıyorum.”

fi.jpg

Filiz Dayanç: “Kırşehirliyim. Milletler, nadiren dahi çıkartırlar. Bizim millet olarak en büyük şansımız Atatürk gibi Cumhuriyet’i kuran bir lidere sahip olmamız, en büyük talihsizliğimiz ise her yönüyle bize önder olan, inkılapları ve devrimleriyle bize liderlik yapan Atatürk’ü 57 yaşında kaybetmiş olmamızdır. Saygı ve minnetle anıyorum.”4.jpg

Lütfiye Sönmez: “Emekli eği​​​​​​​timciyim. Atatürk’ü çocuklarımıza yıllardır çok güzel anlattık. Atatürk demek, Kurtuluş Savaşı demektir. Atatürk demek başarı demektir. Atatürk demek, Türkiye Cumhuriyeti demektir. Atatürk demek, devrim demektir. Atatürk demek, kadın hakları demektir. atatürk demek adalet demektir. Kısacası Atatürk her şeydir. Onu ölene kadar saygı ve özlemle anacağız ve nesilden nesillere aktaracağız. Nesillere Atatürk sevgisini asla unutturmayacağız.”

2.jpg

Havva Yıldırım’ın Atatürk için yazdığı şiir:

Unutulmaz Atatürk! Adı unutulmayacak!
Bir çocuk doğmuştu,
Maviydi gözleri gök gibi, deniz gibi Sevgiyle doluydu yüreği.
Ülke olarak zordaydık, düşman gelmişti kapımıza.
Her köşeden saldırmıştı, vatanımıza
Silahıydı, güçlüydü
Atamız ise korkusuz, cesur ve akıllıydı. Adadı kendini vatana, yedirmedi ülkemizi kurşun atana.
Vermeden nefesi, cumhuriyetimizi armağan etti güzel vatana.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum