Kuşak Güreşi Büyükler Türkiye Şampiyonası Yozgat'ta başladı

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından düzenlenen Kuşak Güreşi Büyükler Türkiye Şampiyonası, Yozgat'ta başladı.

Kuşak Güreşi Büyükler Türkiye Şampiyonası Yozgat'ta başladı
Yayınlanma:

Yozgat'ta bir spor salonunda gerçekleştirilen şampiyonaya 40 ilden 120 kulüp ve 350 sporcu katılıyor. Turnuva, eleme usulüyle düzenlenen müsabakalarla sporcuların dereceye girebilmesi için kıyasıya mücadele edeceği bir platform sunuyor.

yozgat-1.jpg

"ŞAMPİYONA YARIN SONA ERİYOR"

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, etkinliğin açılışında yaptığı açıklamada, "Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu'nun 2024 faaliyet programında yer alan Büyük Kadınlar ve Erkekler Kuşak Güreşi Şampiyonamız bugün itibariyle ilimizde başladı. Şampiyonaya 40 ilden 120 kulüp ve 350 sporcu katılım sağladı. Toplamda 25 hakem, müsabakalarda görev alacak ve karşılaşmalar iki minderde gerçekleştirilecek. Bugün elemeler yapılacak, yarın ise yarı finaller ve final müsabakaları ile şampiyonamız sona erecek" dedi.

Hopur, şampiyonada birinci olan sporcuların Dünya Güreş Birliği tarafından düzenlenen Dünya ve Avrupa Kuşak Güreşi Şampiyonalarında yarışma hakkı kazanacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.