Milli sporcu olmak isteyen öğrenciler bu kursu tercih ediyor!

Kırşehir'de, gelecekte milli sporcu olmayı hedefleyen gençler için düzenlenen ücretsiz spor lisesi sınavı kursları devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen kurslara katılan 70 ortaokul mezunu genç, son üç aydır yoğun bir şekilde sınav hazırlığı yapıyor.

Milli sporcu olmak isteyen öğrenciler bu kursu tercih ediyor!
Yayınlanma:

Kırşehirli öğrenciler, Beden Eğitimi öğretmenleri Gürkan Alkan ve Yakup Özköroğlu'nun gözetiminde Ahi Stadı'nda güçlendirme, sürat ve kondisyon eğitimlerinden geçiyor. Fotoselli kronometre sistemleriyle yapılan antrenmanlar sayesinde, adaylar sınav atmosferini önceden tecrübe etme şansı buluyor. Öğrenciler, parkurda takla, denge tahtası, sağlık toplarıyla çalışmalar yaparak, voleybol, hentbol, basketbol gibi spor branşlarında yeteneklerini geliştiriyor.

''KURS SAYESİNDE BU HAYALİME BİR ADIM DAHA YAKLAŞACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM''

Kursun başında bulunan Gürkan Alkan, "Gençlerimizi fiziksel olarak hazırlamanın yanı sıra, taktik ve strateji çalışmalarıyla da destekliyoruz. Amacımız, mümkün olan en fazla sayıda öğrenciyi spor lisesine kazandırmak ve onların milli sporcu hayallerine adım atmalarını sağlamak." dedi.

kirsehir-001.jpg

Spor liselerine girmeyi hedefleyen öğrencilerin yanı sıra, İrem Nur Öncül gibi gelecekte milli takımlarda yer almayı düşünen gençler de motivasyonlarını arttırıyor. Öncül, "Filenin Sultanları gibi voleybol oynamak istiyorum. Küçüklüğümden beri bu hayali kuruyorum ve bu kurs sayesinde bu hayalime bir adım daha yaklaşacağımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kurslara katılan öğrencilerin aileleri ise düzenlenen etkinliklerden ve ücretsiz eğitim imkanlarından memnuniyetlerini dile getirerek, organizasyonu düzenleyenlere teşekkürlerini iletti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.