Mucurlular önderliğinde Kırşehirliler Anıtkabir'de buluşacak

Mucurlu üç dernek, 22 Aralık'ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mucur'a ve Kırşehir'e gelişi münasebetiyle Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirecek.

Mucurlular önderliğinde Kırşehirliler Anıtkabir'de buluşacak
Yayınlanma:

Ankara'da faaliyet gösteren Mucurlular Derneği Genel Başkanı Veysel Eken ile birlikte İstanbul Mucurlular Derneği Genel Başkanı Tahir Canatan, Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı Başkanı Süleyman Demir öncülüğünde 22 Aralık tarihinde, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirilecek.

Mucurlular Derneği Genel Başkanı Veysel Eken, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin 100. yılında Atalarını unutmayarak ona olan vefa borcunu ziyaret ederek gerçekleştirecek." dedi.

EKEN VE CANATAN: "BİZ BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ"

Üç Mucur sivil toplum örgütü olarak "Biz birlikte daha güçlüyüz" diyen Veysel Eken, "Kırşehirli bütün sivil toplum örgütlerinin davet edildiği etkinlikte büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 104 yıl önce ziyaret ettiği Orta Anadolu'nun bu şirin ilçesinin yurtsever halkı, Cumhuriyetimizin 100. yılında Atalarını unutmayarak ona olan vefa borcunu ziyaret ederek gerçekleştirecek." ifadelerini kullandı.

İstanbul Mucurlular Derneği Genel Başkanı Tahir Canatan ise ''Mucurlular olarak Türkiye'nin her yerinden Anıtkabir'e gidip Atamıza saygımızı ifade edeceği, şükranlarımızı sunacağız. Her yıl olduğu gibi bu sene de Atamızın Mucur'a gelişini büyük bir coşkuyla kutlayacağız'' dedi.

22 Aralık tarihine denk gelen bu günde 100. yıl etkinlikleri muvacehesinde saygı duruşunun ardından, dernek başkanlarının günün anlam ve önemini anlatan mesajları paylaşılacak. Günün anlamına istinaden yurdun dört bir yanından gelen Kırşehirli ve Mucurlu vatandaşlarla birlik ve beraberlik yemeği ile etkinlik sona erecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.