Nallı köyü sakinleri festival tadında bayram yaşadı

Sivas Yıldızeli'ne bağlı Nallı Köyü Derneği, köyde düzenlediği şenlikle Kurban Bayramı için gelen misafirlere adeta festival tadında bir bayram yaşattı.

Nallı köyü sakinleri festival tadında bayram yaşadı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Nallı köyü sakinleri Kurban Bayramı'nda ilk kez yaz şenliği ile tanıştı. Kızılırmak Dernekler Federasyonu bileşeni olan Nallı Köyü Derneği Başkanı Mehmet Işık, şenliğin gelenekselleşmesi için her yıl yapılacağını ve kapsamının genişleyeceğini açıkladı.

10 yıldır dernek başkanlığı görevini yürüten Işık, aralık ayında yapılan seçim ile yeniden göreve geldiğini belirterek önlerinde 3 yıllık bir sürecin daha olduğunu ve bu süre içerisinde insanların arasındaki kırgınlıkları, dargınlıkları bitirmeye yönelik sosyal etkinlikler yaptıklarını ifade etti.

İLK DEFA YAPILDI

Bu tür bir etkinliği ilk defa yaptıklarını aktaran Işık, daha önce buna yönelik girişimlerin yapıldığını ancak bu konuda başarılı olamadıklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yıl muhtarımız ile birlikte fikir birliği yaparak bu etkinliği organize ettik. Gelen tüm üyelerimiz mutlu olduklarını ve önümüzdeki yıl tekrar istediklerini ifade etti. Biz de önümüzdeki süreçte daha coşkulu bir etkinlik yapmak için yıl başından itibaren çalışmalara başlayacağız. Bu sefer daha erken başlayacağız. Yaklaşık 1 aylık gibi bir süreçte hazırlandık. Bayramda da tatil süresi uzun olduğu için insanlar başka yerlere tatil rezervasyonları yaptırmışlardı. Sanatçılarımızın başka yerlerde programları vardı. Ses sistemi kaza öyle herkesin başka yerde bir programı vardı."

nalli3.jpg

"TÜM MASRAFLARI KENDİMİZ KARŞILADIK"

Başkent'te ciddi bir seçmen kitlesine sahip olmasına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesinden destek almadıklarını ifade eden Mehmet Işık, etkinliğin tüm masraflarının dernek yönetiminin organize etmesiyle birlikte köylüler tarafından karşılandığını aktardı.

"Biz bu yola çıkarken hiç kimseden destek istemeyeceğiz!" diyerek yola çıktıklarını ve köylüler ile birlikte bu organizasyonu planladıklarını anlatan Işık, küçük bir kar tanesinin devasa bir çığa dönüştüğünü söyledi.

nalli2.jpg

GÖNÜLLERE DOKUNDULAR

Nallı Köyü Derneği Başkanı Mehmet Işık, insanların bu tarz etkinliklere olan özleminin altını çizerek şunları kaydetti:

"Biz insanların gönlüne dokunduk ve bunun dönüşünü aldık. İnsanlarımız bu tarz etkinlikler ile bir araya gelerek hasret gideriyor. Bu yıl 1'incisini yaptık, önümüzdeki yıl da 2'ncisini yapacağız, sonrasında da gelenekselleşmesi için büyük bir çaba sarf edeceğiz. İnsanların gönlüne dokunduğunuz zaman ekstra bir şey yapmanıza gerek de kalmıyor. İnsanlar sizin hizmet etmeniz için size taleple geliyor. Ben bağışçılarımıza ve katılan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.