Özel eğitimli çocuklar çini kursuyla engelleri aşıyor!

Sorgun Belediyesi Özel Eğitim Birimi, Avrupa Birliği Projesi kapsamında düzenlenen çini kursuyla özel eğitimli çocuklara unutulmaz bir deneyim sundu. Kursa katılan çocuklar, çini işleyerek engellerini aşmanın keyfini yaşadı.

Özel eğitimli çocuklar çini kursuyla engelleri aşıyor!
Yayınlanma:

Çini kursunun temel amacı, özel çocukların ince motor becerilerini geliştirmek, renkleri öğrenmelerine yardımcı olmak, sosyalleşmelerini sağlamak ve nitelikli zaman geçirmelerini teşvik etmek. Sorgun Belediyesi'ne ait SORMEK’te usta öğretici Hale Ekim tarafından verilen kurs, hem çocuklar hem de aileleri tarafından büyük ilgi gördü. Gün boyunca çocukların yarattığı objeler büyük beğeni topladı.

Sorgun Belediyesi Özel Eğitim Biriminde görev yapan eğitmen Ayşegül Bolat, kursun çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini şu sözlerle anlattı: "Özel eğitim çocuklarımız, Avrupa Birliği’nin desteklediği proje kapsamında çini eğitimi aldı. Bugün, bu eğitimin ilk aşamasını gerçekleştirdik ve çocuklarımız ilk boyama deneyimlerini yaşadılar. Gelecek derslerde yaptıkları çalışmaların ham maddelerini görecekler ve zamanla çini kursunu daha iyi kavrayacaklar. Bu kurs, çocuklarımızın renkleri öğrenmelerine, ince motor becerilerini geliştirmelerine ve dikkatlerini artırmalarına yardımcı oluyor. Çocuklarımız çini kursunu çok sevdi ve devamının geleceğini umuyoruz."

Kursa katılan özel eğitimli çocuklar, çini kursunu çok sevdiklerini belirterek, yaptıkları objeleri annelerine hediye edeceklerini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.