Sorgun'da 2. Geleneksel Madımak Şenliği ve El Emeği Ürünleri Sergisi düzenlendi!

İç Anadolu bölgesinin kendiliğinden yetişen ve türkülere konu olan yöresel lezzeti madımak, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde düzenlenen şenlikle kutlandı. Sorgun Belediyesi tarafından organize edilen 2. Geleneksel Madımak Şenliği ve El Emeği Ürünleri Sergisi, Şakir Efendi Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Sorgun'da 2. Geleneksel Madımak Şenliği ve El Emeği Ürünleri Sergisi düzenlendi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yozgat Sorgun'da Karaveli köyünden kadınların meralardan bin bir emekle topladıkları madımak, evlerinde pişirilerek ilçe halkının beğenisine sunuldu. Şenliğe katılan vatandaşlara madımak yemeği, yoğurt ve yufka ekmek ikram edildi. Etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi.

Şenlik kapsamında Sorgun Belediyesi Hilal Evlerde üretilen el emeği ürünler için stantlar açıldı ve satışlar yapıldı. Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, yaptığı konuşmada, Yozgat ve çevresinde yetişen madımağın tanıtımını yaparak vatandaşlara ikramda bulunduklarını belirtti.

madimak.jpg

KADINLARIN AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Başkan Ekinci, "Yozgat ve civarında vatandaşlarımız madımak topluyor ve bu madımakları hem dolaplarına koyup kışa hazırlık yapıyorlar hem de yaz boyu tüketiyorlar. Biz madımağa dikkat çekmek ve sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek amacıyla 2. Madımak Şenliğini düzenliyoruz. Yoğun katılımın olduğu şenlikte vatandaşlarımıza madımak ikramında bulunduk. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu etkinliğimizi geleneksel hale getireceğiz." dedi.

Şenlikte ayrıca Sorgun Belediyesi Hilal Evlerde kadınlar tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünlerin satışının da yapıldığını belirten Ekinci, kadınların aile ve mutfak ekonomilerine katkıda bulunduklarını ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.