Tarımda yeni dönem çiftçilere anlatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın geliştirdiği 'Tarımda Yeni Dönem' uygulaması, Kırşehir’de düzenlenen bir programla çiftçilere tanıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, yeni destekleme modeli hakkında bilgi verildi. Çiftçilere yönelik düzenlenen programa katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, yeni sistemin getirdiği avantajları çiftçilere aktardı.

Tarımda yeni dönem çiftçilere anlatıldı
Yayınlanma:

Programda konuşan Mustafa İlmeç, yeni dönemde çiftçilerin, ürün ekimi öncesinde hangi tarımsal ürüne ne kadar destek alacaklarını öğrenebilecekleri bir sisteme geçildiğini ifade etti. İlmeç, bu yeni modelin çiftçilerin planlama süreçlerinde önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

TARIMSAL GELİŞMENİN YANINDA HAYVANCILIK İÇİN DE YENİLİKLER VAR

Yeni destekleme modelinin sadece bitkisel üretimi değil, hayvancılığı da kapsadığını belirten İlmeç, tarımsal gelişme kadar hayvan beslenmesinin de planlandığını söyledi. Özellikle yem üretiminde de desteklerin artırılacağını belirten İlmeç, bu sayede tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin entegre bir şekilde gelişmesinin sağlanacağını ifade etti.

25 YIL SONRA İLK KEZ YENİ DESTEKLEME MODELİ

Mustafa İlmeç, 25 yıldır çiftçilere verilen destekleme ödemelerinin bu yıl önemli bir değişime uğradığını açıkladı. Yeni sistem sayesinde çiftçiler, tohumlarını tarlalarına atmadan önce hangi ürüne ne kadar destek alacaklarını bilerek hareket edecekler. İlmeç, bu uygulamanın tarım sektöründe planlı üretimi artırarak verimliliği de olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

KIRŞEHİR HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.