Toprak: Kırşehir’de her ilçe kendi üretim havzasına dönüşecek

Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, mevsimsel etkilerden kaynaklanan üretim kayıplarına dikkat çekerek, her ilçenin ayrı bir üretim bölgesi olarak planlanacağını açıkladı.

Toprak: Kırşehir’de her ilçe kendi üretim havzasına dönüşecek
Yayınlanma:

Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Toprak, 2024 yılında çiftçilerin beklenen verimi elde edemediğini vurguladı ve "Mevsimsel olumsuzluklar nedeniyle rekoltede yüzde 50'ye varan kayıplar yaşandı. Ekonomik anlamda, geçen yıla kıyasla çiftçiler büyük zarar gördü." dedi. Yeni üretim planlaması kapsamında Kırşehir'in 7 farklı bölgeye ayrıldığını belirten Toprak, 2025 yılı için arpa, buğday ve nohut ekiminin öne çıkacağını, sulak alanlarda ise patates ve soğan üretiminde artış beklendiğini ifade etti. "Her ilçe kendi üretim havzasına dönüşecek." diye ekledi.

aw311050-02.jpg

2024 yılı tarım sezonunun düşük verimle sonuçlandığını dile getiren Toprak, çiftçilerin iklim koşulları ve artan girdi maliyetleri nedeniyle beklenenin altında bir hasat aldığını söyledi. Ancak 2025 yılı için uygulamaya konulacak yeni destekleme modeliyle, çiftçilerin bu kayıpları telafi etmeyi umduğunu belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.