Yeni dünyaya gelen kuzu 3 bacaklı doğdu, görenler şok oldu!

Yozgat'ın Mehmet Efendi Hulusi Mahallesi'nde besicilikle uğraşan 57 yaşındaki Muharrem Yalçın, ahırında beklenmedik bir olayla karşılaştı. Yalçın'ın koyunlarından biri, bugün sabah saatlerinde sol ön bacağı olmayan bir kuzu dünyaya getirdi. Bu durum, hem Yalçın hem de - çevresindekiler için ilk kez yaşanan bir olay oldu.

Yeni dünyaya gelen kuzu 3 bacaklı doğdu, görenler şok oldu!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Uzun yıllardır Yozgat'ta hayvan yetiştiriciliğiyle uğraşan Muharrem Yalçın, son zamanlarda artan üç ayaklı, sakat ve ölü doğumlar konusunda endişeli olduğunu belirtti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yalçın, "Bugün sabah koyunumuz üç bacaklı bir kuzu doğurdu. Bu durum, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün hayvanlara uyguladığı yanlış aşı politikasından kaynaklanıyor." iddiasında bulundu.

kuzu1.jpg

Yalçın, 50 yıldır hayvancılıkla uğraştığını ve böyle bir olayla ilk kez karşılaştığını dile getirerek şunları söyledi:

"Aşılar getiriyorlar, bilinmeyen aşıları vuruyorlar hayvanlara. Sonra da bu tür sakat doğumlar meydana geliyor. Bizim için Yozgat bir deneme tahtası gibi. Kimi hayvanları ölüyor, kimi de sakat doğuyor. Tarım İl Müdürlüğü de hangi aşının ne olduğunu bilmiyor. Bu durum bizleri mağdur ediyor."

Yalçın, üç bacaklı doğan kuzunun sağlıklı büyüyemeyeceğinden ve ileride hayatını kaybedebileceğinden endişe duyduklarını belirterek, konunun çözümü için yetkililerin doğru aşı politikalarını uygulamaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.