Yozgat Çamlığı Milli Parkı temizlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirildi

Yozgat Çamlığı Milli Parkı temizlendi
Yayınlanma:

Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı’nda, çevre bilincini artırmak amacıyla büyük bir temizlik etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkan Vekili Osman Daştan, çeşitli kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldı.

aw312130-01.jpg

“ORMANLARIN KORUNMASI İÇİN FARKINDALIK YARATIYORUZ”

Etkinlikte konuşan Vali Özkan, ormanların gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması gerektiğini vurguladı. “Bu bahar başlattığımız kampanyayı sürdürüyoruz. Amacımız ormanların korunması, temiz tutulması ve toplumu bu çabaya dahil etmektir. Orman yangınlarının büyük çoğunluğu insan hatalarından kaynaklanıyor; cam şişeler ve anız yakmak da bu yangınları tetikliyor. Farkındalık oluşturmak için burada toplandık” dedi.

aw312130-02.jpg

“ORMANLARI TEMİZ BIRAKMALIYIZ”

Etkinliğe katılan öğrencilerden Mehmet Baran, “Ormanlarımızı temiz tutmak için buradayız. Türkiye’nin ilk milli parkında çöplerimizi topluyoruz ve herkesin bu alanı temiz bırakmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

aw312130-03.jpg

“KENDİM VE ÇEVREM İÇİN BURADAYIM”

Büşra Durak ise, “Doğayı korumak için buradayım. Ormanlarımızı temiz tutmak önemli; özellikle sigara izmaritleri yangınlara neden olabiliyor. Bu yıl yeterince orman yangını yaşadık, bu tür olayları önlemek için burada bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, katılımcıların orman temizliğine katkı sağlamasının yanı sıra, çevre koruma bilincinin artırılmasına yönelik önemli bir adım oldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.