Yozgat Valisi Özkan'dan 10 Kasım mesajı

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, 10 Kasım sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Yozgat Valisi Özkan'dan 10 Kasım mesajı
Yayınlanma:

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85'inci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özkan, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, saygı, rahmet ve minnetle yad ettiklerini söylerken; Atatürk'ün, Türk milletine en zor zamanlarında liderlik yapmış, siyasi ve askeri dehasıyla zamanın emperyalist güçlerine karşı istiklal ve istikbal mücadelesini başarıya taşımış bir lider olduğunu ekledi.

Özkan mesajında şunları söyledi:

"19 Mayıs 1919'da yaktığı istiklal meşalesi ile ezelden beri hür yaşamış milletimizin adeta küllerinden yeniden doğarak ayağa kalkmasını ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kırmasını sağlamış ve en büyük eserim dediği Cumhuriyet'i kurarak bizlere emanet etmiştir. Bugün bizlere düşen, vatanımıza ve bayrağımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkarak O'nun bırakmış olduğu mirası geleceğe taşımak ve göstermiş olduğu yolda var gücümüzle çalışmaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.