Yozgat'ın en ünlü yemeği: Arabaşı Çorbası
Yozgat'a ait en ünlü lezzetlerden biri olan arabaşı çorbası, soğuk havaların en çok tercih edilen çorbalarından biri olarak dikkat çekiyor.
Yozgat'a özgü en güzel yemeklerden biri olan arabaşı çorbası kış mevsiminin gelmesiyle birlikte birçok vatandaş tarafından tüketiliyor.
Yozgat'ın geleneksel yemeği olarak öne çıkan arabaşı çorbası özellikle kış günlerinde yemeğe gelen misafirlere ikram ediliyor. Hindi, kaz yada tavuk etiyle çorbası yapılan yemek için ayrı bir tepside soğutulmuş bir hamur bulunuyor. Hamur, sıcak çorbayla birlikte tüketiliyor. Arabaşı çorbası, kış aylarında vücut direncini artırıyor.
Yozgat Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından uygulamalı mutfağında yapılan yemeklerde, arabaşı çorbası da yapıldı. Arabaşı çorbasının yapımının ayrıntılarını anlatan Tuğba Yılmaz da çorbanın kış mevsiminde yapıldığını ve geleneksel bir lezzet olduğunu ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.