Yozgatlı vatandaş ikiz plaka mağduru oldu, eşiyle gerilim yaşadı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan minare ustası Fuat Uyar, hiç gitmediği Şanlıurfa'dan gelen 1.506 TL’lik trafik cezası karşısında şaşkınlığa uğradı. Kırmızı ışık ihlali nedeniyle kesilen cezanın ardından Uyar, hem ikiz plaka mağduru olduğunu fark etti hem de eşiyle arasında gerilim yaşadı.

Yozgatlı vatandaş ikiz plaka mağduru oldu, eşiyle gerilim yaşadı
Yayınlanma:

Bir cami inşaatında çalışırken evine gelen trafik ceza makbuzu, Fuat Uyar için şaşkınlık verici bir sürpriz oldu. Hiç bulunmadığı Şanlıurfa’da kırmızı ışık ihlali nedeniyle kendisine 1.506 TL ceza kesildiğini öğrenen Uyar, olayın yanlış olduğunu hemen fark etti. Cezanın 2015 model bir araca kesildiğini ancak kendi aracının 2019 model olduğunu belirtti. Durumu eşine anlattığında, Şanlıurfa'ya hiç gitmediğini söylese de, eşi bu duruma inanmayarak ona şüpheyle yaklaştı. Bu durum Uyar’ın evinde gerginlik yarattı.

aw299698-03.jpg

Olayın ardından Uyar, "Evime gelen ceza makbuzunda kırmızı ışık ihlali yazıyordu. Şanlıurfa’da kesildiğini görünce şaşırdım. Çünkü Şanlıurfa’ya hiç gitmedim. Eşim de Şanlıurfa’yı duyunca şüphelendi ve bana inanmadı. Bu yüzden aramızda bir sıkıntı yaşandı." diyerek yaşadığı durumu anlattı.

İKİZ PLAKA ŞÜPHESİ

Makbuzu incelediğinde, plakaların aynı olduğunu fakat araçların farklı olduğunu fark eden Uyar, olayın ikiz plaka mağduriyeti olduğunu düşünüyor. "Ceza, 2015 model gri bir araca kesilmiş ama benim aracım 2019 model. Bu duruma çok tedirgin oldum ve yetkililerden yardım bekliyorum. Şikâyette bulundum ama ne zaman çözülür bilmiyorum. Cezayı ödemek istemiyorum" diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.