Yozgat'ta 3. Bozok Film Festivali sona erdi: Türkan Şoray rüzgarı esti

Yozgat'ta düzenlenen 3. Bozok Film Festivali, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden ve "Sultan" lakabıyla tanınan Türkan Şoray'ı onur konuğu olarak ağırladı. 8-10 Ekim tarihleri arasında Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Bozok Üniversitesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen festival, film gösterimleri, ünlü yönetmen ve oyuncularla yapılan söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla sinemaseverleri bir araya getirdi.

Yozgat'ta 3. Bozok Film Festivali sona erdi: Türkan Şoray rüzgarı esti
Yayınlanma:

Festivalin kapanış töreninde hayranlarıyla buluşan Türkan Şoray, Yeşilçam’daki kariyerini, sinema serüvenini ve başarı hikâyelerini paylaştığı bir söyleşi gerçekleştirdi. Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Festival Koordinatörü Doç. Dr. Rifat Becerikli'nin moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Şoray, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Üniversite öğrencileriyle bir araya gelmenin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Şoray, festivalin genç yeteneklere fırsat sunduğunu vurgulayarak, organizasyona katkı sunanlara teşekkür etti.

Söyleşi sonrası, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına dair bir soruya Türkan Şoray, “Dünyada savaşlar bitsin istiyorum” yanıtını vererek barış temennisinde bulundu. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen festivale Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Başkan Vekili Talip Karslıoğlu, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, oyuncular, yapımcılar, yönetmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Türkan Şoray’a, sinemaya yaptığı katkılar nedeniyle Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Başkan Vekili Talip Karslıoğlu ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından çiçek ve hediye takdim edildi. Festival, Şoray’ın katkılarıyla unutulmaz bir anıya dönüştü.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.