Yozgat'ta bu çiçeği 16 gün ören olmuyor!

Yozgat’ın Cehrilik bölgesinde 15 gün boyunca doğada kendiliğinden yetişen ve her yıl sadece mayıs ayında açan yöreye özgü laleler görenleri büyülüyor.

Yozgat'ta bu çiçeği 16 gün ören olmuyor!
Yayınlanma:

Yozgat'a özgü laleleri görmek için vatandaşlar mayıs ayını bekliyor. Doğada kendiliğinde yetişen ve sadece 15 gün boyunca açan laleleri görenler ise kendini şanslı hissediyor.

Yozgat'ın 8 kilometre kuzeyinde bulunan ve yetiştiği bölgenin adını alan Cehrilik lalesi, havaların ısınmasıyla doğayı da renklendirdi.

cahrilik-lalesi.jpg

Kendine has kokusu ve görünümü ile vatandaşların ilgi odağı olan laleler yılda sadece 15 gün açıyor. Fotoğraf sanatçıları ve doğa tutkunlarının mayıs ayında akın ettiği bölgede görüntülenen laleler, renkleriyle göz kamaştırıyor. Vatandaşlar ise Cehrilik lalesinin koruma altına alınmasını ve endemik bir tür olarak literatürlere girmesini istiyor.

laleler.jpg

CEHRİLİK LALESİNİN ÖZELLİĞİ

Cehrilik lalesinin doğal antioksidan etkiye sahip olduğu biliniyor. Bu özgün lalenin ismini yaşatmak ve tanıtımını yapmak amacıyla daha önce Yozgat Belediyesi tarafından Cehrilik lalesi kolonyası da üretilmişti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.