Yozgat’ta doğan anormal buzağı şaşırttı

Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Beyyurdu köyünde hayvancılıkla uğraşan Mehmet Polat, ineğinin doğum anında yaşadığı sıra dışı bir olayla karşılaştı. Ahırdan gelen sesler üzerine kontrol için ahıra giden Polat, yeni doğan buzağının kafa yapısının alışılmadık derecede farklı olduğunu fark etti.

Yozgat’ta doğan anormal buzağı şaşırttı
Yayınlanma:

Yozgat'ta 25 yıldır hayvancılıkla uğraşan Polat, böyle bir durumla ilk defa karşılaştığını belirtti. İneğinin doğumunu yakından takip eden Polat, doğan buzağının çene yapısının gelişmediğini ve kafatası kemiğinin olmadığını gördüğünde şaşkınlık yaşadı. Durumun ciddiyetini fark eden Polat, veterinerle iletişime geçti.

yozgat-inek-1.jpg

"VETERİNERİ ARAMAK ZORUNDA KALDIM"

Yaşadığı şoku anlatan Polat, "Dün akşam oldukça sıra dışı bir olay yaşadık. İneğimizin doğumu yaklaşmıştı, sık sık kontrol ediyorduk. Son kontrol sırasında doğum başladı ve yardım ettik. Ancak buzağının kafası çok farklıydı, ürktüm ve hemen veterineri aradım," dedi. Veteriner, durumun bozuk bir aşıdan ya da anne karnında geçirilen bir hastalıktan kaynaklanabileceğini söyledi, ancak kesin bir teşhis konulamadı.

yozgat-inek-3.jpg

Polat, buzağının fiziksel özelliklerine değinerek, "Çenesi büyümemişti, ağzı neredeyse doberman köpeği gibiydi ve dili ağzına sığmıyordu. Burnu yanağında, kafası ise top şeklindeydi. Kafasının üstü yumuşaktı, sanki beyin oluşmamış gibiydi. Hayvancılıkla uzun yıllardır uğraşıyorum, ama böyle bir şeyle ilk kez karşılaştım," ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.