Yozgat'ta hububat hasadı başladı!

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 2024 yılı hububat hasat dönemi başladı. Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Canbolat, ilçe genelinde 770 bin dekarlık alanda hububat hasadının gerçekleştirileceğini duyurdu.

Yozgat'ta hububat hasadı başladı!
Yayınlanma:

Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Canbolat, hasat sürecinde biçerdöver ayarlarına özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu amaçla özel bir ekip kurduklarını ve dane kaybının sürekli olarak denetleneceğini belirtti.

''ŞU ANDA BİRE 10 GİBİ BİR VERİM ALINABİLİYOR''

Hasat öncesinde çiftçilerin de dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Canbolat, "Bu sene hububat verimi oldukça yüksek görünüyor. Şu anda bire 10 gibi bir verim alınabiliyor. Biçim yapılırken biçerdöver sahiplerinin dane kaybı konusunda uyarılması önem taşıyor. Ayrıca, hasat sonrası anızların yakılmaması gerekiyor. Bu konuda çiftçilerimizin bilinçli olmalarını bekliyoruz. Anız yakılmasının çevresel ve ekonomik zararları olduğunu unutmamalıyız. Yakanlar cezai yaptırımla karşı karşıya kalabilirler" şeklinde konuştu.

hububat.jpg

Hasatın başladığı bölgelerden biri olan Sorgun'a bağlı Ağcın Köyü'nden çiftçiler ise, bu yıl yağışların az olmasına rağmen verim ve kalitenin yüksek olduğunu dile getirdi. Geçen yıla göre hasat döneminin 20 gün önce başladığını belirten çiftçiler, bereketli bir hasat dönemi geçirmeyi umut ettiklerini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.