Yozgat'ta o meyveden 1 ton hasat gerçekleşecek!

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gedikhasanlı Bilal Şahin Uygulama ve Araştırma İstasyonu'nda vişne hasadına başlandı. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan kiraz hasadının ardından, bu yıl yaklaşık bir ton vişne toplanması bekleniyor.

Yozgat'ta o meyveden 1 ton hasat gerçekleşecek!
Yayınlanma:

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi, uygulama ve araştırma alanlarında yöreye uygun bitki adaptasyonu çalışmalarını sürdürüyor. Fakülte öğrencileri, öğretim dönemlerinde dört bölgede kurulan yaklaşık 3 bin dönümlük uygulama bahçelerinde tarla bitkileri, sebze, meyve ve süs bitkilerinin çeşitli türlerini yetiştiriyor ve bu çalışmalardan elde edilen sonuçları çiftçilerle paylaşıyor. Öğrenciler, teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimler de alarak mesleğe hazırlanıyorlar.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM BİR ARADA

Yozgat ekolojisinin meyvecilik için çok uygun olduğunu belirten Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysen Koç, Gedikhasanlı Bilal Şahin Uygulama ve Araştırma İstasyonu'ndaki çalışmaların 110 dönümlük arazi üzerinde sürdüğünü söyledi. Dr. Koç, "Öğrencilerimize teorik bilgilerin yanı sıra burada uygulamalı eğitimler veriyoruz. Farklı türleri deneyerek Yozgat ekolojisine en uygun çeşitleri belirlemeye çalışıyoruz." dedi.

visnehasadi.jpg

VİŞNE HASADINDA BİR TON HEDEFİ

İlk olarak kiraz hasadı gerçekleştirdiklerini ve şimdi vişne hasadına başladıklarını belirten Doç. Dr. Koç, "Bahçemizde sekiz çeşit kiraz bulunuyor ve bayram öncesi hasadı tamamladık. 2017 yılında aşıladığımız Kütahya vişnesinin şu an hasat dönemindeyiz. Yakında armut ve elma hasadına da başlayacağız. Çalışmalarımız sonucunda öne çıkan ürünleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü aracılığıyla üreticilerle paylaşarak yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu yıl kirazdan yaklaşık bir ton ürün elde ettik, vişneden de yine bir ton ürün bekliyoruz. Hasat edilen meyveler, tarımsal araştırma ve uygulama merkezimizde döner sermaye üzerinden satış ofisimizde vatandaşlarımıza ve akademisyenlerimize sunuluyor." dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.