Selin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı!

Yozgat'ta dün akşamüzeri etkili olan şiddetli yağış sonrası bazı köylerde sel ve taşkınlar meydana geldi. Tarım arazileri, sebze ve meyve ekili alanlar ciddi zarar gördü. Selin boyutu, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ortaya çıktı.

Selin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Araplı Beldesi, dün akşam kuvvetli yağış nedeniyle oluşan selin yol açtığı hasarı gün ışığıyla birlikte gözler önüne serdi. Sel, bazı evlerin bahçelerini ve zemin katlarını su altında bırakırken, belde meydanındaki kilit parkeler söküldü ve ağaçlar kırıldı. Dere kenarlarında bulunan hububat alanları ve sebze-meyve ekili tarlalar da büyük zarar gördü.

sel.jpg

''FELAKETİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÜN IŞIYINCA GÖRDÜK''

Araplı Belediyesi ekipleri, belde genelinde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Belde sakinlerinden Lokman Atıl, 45 yıldır böyle bir felaket yaşamadığını belirterek, "Sebze ve meyve bahçelerimiz, fasulyelerimiz büyük oranda hasar gördü. Dere yataklarına yakın yerlerde sel, ne ağaç bıraktı ne de sebze ve meyve. Felaketin büyüklüğünü gün ışıyınca gördük. Tarlalara giden yol sel nedeniyle çöktü, yol diye bir şey kalmadı. Ben Araplı'da hem hayvancılık yaptım hem de tarımla uğraştım ama bu derece bir felaket görmedim. Sel, kasabanın içindeki kilitli parke taşlarını 2 kilometre mesafeye taşımış. Fasulye bahçelerine kadar götürmüş. Tek tesellimiz herhangi bir can kaybımızın olmaması." dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.