Yozgat'ta sinema rüzgarı esecek: 3. Bozok Film Festivali başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle, Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Bozok Üniversitesi Rektörlüğü iş birliğiyle düzenlenen 3. Bozok Film Festivali başladı.

Yozgat'ta sinema rüzgarı esecek: 3. Bozok Film Festivali başladı
Yayınlanma:

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen festivalin açılış töreninde Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, etkinliğin her yıl zengin içeriklerle dolu dolu geçtiğini belirtti. Festivalin amacının Yozgat’ta sinema kültürünü canlandırmak olduğunu vurgulayan Vali Özkan, "Türk sinemasına gönül vermiş yönetmen, senarist ve oyuncuları burada misafir edeceğiz. Bu festival, Türk milletinin kültürünü sanata ilmek ilmek işlemenin bir gayretidir" ifadelerini kullandı.

Sinema Genel Müdürü Birol Güven ise kısa filmlerle ilgili yanlış algıların düzeltilmesi gerektiğini belirterek, kısa filmin başlı başına bir sanat dalı olduğunu ve büyük fikirlerin kısa filmden çıktığını dile getirdi. Güven, "Kısa filmin bütçesi düşüktür, bu da yönetmenleri yaratıcı çözümler bulmaya yönlendirir" dedi.

Bozok Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güngör Yılmaz da Türk sinemasının usta isimlerini Yozgat’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Açılışın ardından Jandarma Bandosu’nun verdiği konserle devam eden festival, sinema dünyasının çeşitli konularının ele alındığı söyleşilerle sürdü. Sinema Genel Müdürü Güven, söyleşide sinemada yapay zekanın artan rolüne dikkat çekti.

Festival kapsamında gerçekleştirilen yarışmada Belgesel Film dalında birincilik ödülünü, Ömer Halis Demir Üniversitesi'nden Nurullah Güzel'in "Cahide Sonku" filmi aldı. Kurmaca Film dalında Anadolu Üniversitesi'nden Buğra Mert Alkayalar’ın "İstasyon İnsanları" birinci olurken, Deneysel Film dalında ise Çankırı Karatekin Üniversitesi'nden Berkay Olgun’un "The Lunatic Of Etretat" filmi ödüle layık görüldü.

Festivalin ödül töreniyle son bulan programı, 10 Ekim'e kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. Türk sinemasının efsane ismi Türkan Şoray’ın da onur konuğu olarak festivale katılması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.