Yozgat'ta sokak hayvanları için yenilikçi proje: 'Evcil Köy'

Yozgat Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Evcil Köy' projesi, sokak hayvanlarının doğal ve sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamayı hedefliyor.

Yozgat'ta sokak hayvanları için yenilikçi proje: 'Evcil Köy'
Yayınlanma:

Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, seçim vaatleri arasında yer alan sokak hayvanları için 'Evcil Köy' projesini başlattı. Proje, sağlıksız barınaklar yerine daha doğal ve sağlıklı bir ortamda sokak hayvanlarının yaşamalarını sağlamak amacıyla tasarlandı. Proje kapsamında yer alan veteriner kliniğinde hayvanlara tıbbi ve acil müdahale imkanı sunulacak. Geniş bir alanda barınma ve beslenme imkanlarının sağlanacağı projede, sağlıklı mama üretimi de gerçekleştirilecek.

Arslan, projenin Türkiye'de bir ilk olacağını ve diğer illere örnek teşkil edeceğini belirtti. Yozgat Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı içerisinde 40 dönüm alanda gerçekleştirilecek olan 'Evcil Köy' projesini yerinde inceleyen Arslan, ilgili yetkililerden bilgi aldı. Projenin en kısa sürede tamamlanarak sokak hayvanlarının hizmetine sunulacağını ifade etti.

yozgatevcilkoy.jpg

"SOKAK HAYVANLARINA MERHAMETLE YAKLAŞILMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ"

Sokak hayvanları konusunun son dönemde sıkça tartışıldığını belirten Arslan, "Bu konu ile ilgili çok farklı görüşler var. Kimisi uyutulmasından, kimisi itlaf edilmesinden bahsediyor. Biz Yozgat Belediyesi olarak sokak hayvanlarına karşı merhametle yaklaşılması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü onları, Cenabı Hakk'ın bizim merhametimizi sınadığı bir alan olarak görüyoruz. Bu yüzden seçim kampanyamızda 'Evcil Köy' projesini açıkladık ve söz verdik." dedi.

evcilkoy3.jpg

"HAYVANLARI UYUTMAYI HİÇBİR ZAMAN DÜŞÜNMÜYORUZ"

Sokak hayvanlarının uyutulması kararını hiçbir zaman düşünmediklerini vurgulayan Arslan, "Biz hayvanları uyutmayı ya da öldürmeyi hiçbir zaman düşünmüyoruz, düşünmeyeceğiz. Çünkü böyle bir şeye hakkımız olmadığını düşünüyoruz. Mutlaka bunun gerekli olduğu durumlar olabilir; çok saldırgan, çok hasta ya da özel durumlar olabilir. Onların kararını veteriner hekimlerimiz verecektir. Ancak genel olarak bizim bu hayvanları yok etmeye, öldürmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.