Yozgat'ta "Süper Meyve" ilgi görüyor

Yozgat’ın Şefaatli ilçesine bağlı Gülistan köyünde, çiftçilik yapan Hacı Tufan’a ait 1 dekarlık alanda deneme amaçlı dikimi gerçekleştirilen aronyanın hasadı yapıldı. Şefaatli ilçesinde düzenlenen etkinliğe Şefaatli İlçe Kaymakamı Oğuzhan Yazar, İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akşit, teknik personeller ve çiftçiler katıldı.

Yozgat'ta  "Süper Meyve" ilgi görüyor
Yayınlanma:

Aronya bitkisi, içerdiği yüksek antioksidan nedeniyle "süper meyve" olarak biliniyor ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından tescillenmiş durumda. Şefaatli ilçesinde hububata alternatif olarak farklı ürünler arayan çiftçilere destek vermeyi hedefleyen yetkililer, aronya bitkisinin umut verici olduğunu belirtti.

KAYMAKAM YAZAR: "ÖRNEK ÇALIŞMA"

Şefaatli Kaymakamı Oğuzhan Yazar, aronya bitkisinin ilçedeki çiftçilere yeni bir alternatif sunduğunu vurguladı. Yazar, “Bu deneme çalışması ilçemiz için örnek olacak. Her türlü yeni ve alternatif ürünlerin ekim ve üretiminde bulunmak isteyen çiftçilerimize destek vereceğiz. Çiftçimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ ÖZKAYA'DAN AÇIKLAMA

İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, 1 dekarlık alana geçen yıl dikimi yapılan aronyanın bu yıl verime geçtiğini ifade etti. Özkaya, “Aronya dikildikten sonra 3. yılından itibaren verime geçiyor. Burada yaptığımız denemenin 2. senesi. Gelişim iyi olduğundan bu yıl hasat yapıyoruz. Amacımız, çiftçi şartlarında denemek ve olumlu sonuçlar elde edersek bu ürünü ilimizde yaygınlaştırmak” şeklinde konuştu.

YOZGAT HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.