Yozgat'ta turnaların göçü görenleri hayranları bıraktı!

Yozgat Kadışehri'nde yer alan Üçağaç Mahalli Sulak Alanı'nda göç eden turnalar havadan görüntülendi. Turnaların göçü adeta bir görsel şölen niteliğindeydi.

Yozgat'ta turnaların göçü görenleri hayranları bıraktı!
Yayınlanma:

Yozgat’ın Kadışehri ilçesindeki Üçağaç Mahalli Sulak Alanı, göç eden turnaların görsel şölenine sahne oldu. Bölgedeki yaban hayatı ve kuş türlerinin yaşamı, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Yozgat Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen envanter çalışmaları kapsamında havadan görüntülendi.

FARKLI KUŞ TÜRLERİ GÖRÜNTÜLENDİ

Bu çalışmalarda, Kadışehri ilçesine bağlı Üçağaç mevkiindeki sulak alanlarda çok sayıda kuş türü belirlendi. Özellikle turna, flamingo, angut kuşu, yeşilbaş ördek, kırlangıç, kartal ve kızıl şahin gibi türlerin varlığı tespit edildi. Turnaların göç anı, havadan çekilen görüntülerle kayıt altına alındı.

turna.jpg

Bu etkileyici doğal güzellikler, Akdağmadeni Belediyesinde görevli fotoğraf sanatçısı Mehmet Doğan’ın objektifine yansıdı. Doğan’ın çektiği fotoğraflar, bölgedeki yaban hayatının zenginliğini ve sulak alanların ekolojik önemini gözler önüne serdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.