Yozgat'ta yetişen bu kuşlar uluslararası yarışmalara katılacak!

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde yaşayan Cem Ekim (52), dünya çapında tanınan taklacı güvercinler yetiştirerek uluslararası yarışmalara katılmak için büyük bir özenle çalışıyor.

Yozgat'ta yetişen bu kuşlar uluslararası yarışmalara katılacak!
Yayınlanma:

45 yıldır güvercin besleyen Cem Ekim, bu tutkusunu babasından aldığını belirtiyor. 2 çocuk babası olan Ekim, 7 yaşından itibaren kuşlara ilgi duymaya başladığını ve son 20 yıldır bu işi profesyonel olarak yaptığını ifade ediyor.

YÜKSEK FİYATA RAĞMEN SATMIYOR

Ekim'in bahçesinde 55 taklacı güvercin bulunuyor ve hepsinin bakımı özenle yapılıyor. Günlük rutini sabah erken saatlerde başlayan Ekim, kuşların beslenmesinden temizliğine kadar her detayla birebir ilgileniyor. Özellikle taklacı güvercinlerini dünya şampiyonalarına hazırlarken titizlikle hareket eden Ekim, geçtiğimiz yıl Dünya 6.'sı oldu ancak bu sonucu kabul etmeyerek bu yıl Dünya birinciliği için mücadele ettiğini belirtiyor.

guvercinn.jpg

Özellikle "oyun kuşu" olarak bilinen taklacı güvercinler, yetiştirilmesi en zor türler arasında yer alıyor ve dünya çapında büyük ilgi görüyor. Ekim'in sahip olduğu güvercinler arasında dünya ikinciliği unvanına sahip olanlar bulunuyor. Ancak bu özel kuşlara Ekim, şu anda yüksek teklifler gelmesine rağmen satmıyor. İstanbul'dan bir alıcı 500 bin lira teklif etmesine rağmen, Ekim bu teklifi reddederek kuşlarını sadece sevdiklerine emanet ediyor.

Cem Ekim, güvercinlerini 'bebek gibi büyüttüğünü' ve onlarla olan ilişkisini bir sevgi ve özen bağı olarak tanımlıyor. Güvercinlerin sahibinden cesaret aldığını ve onlarla bağ kurmanın önemini vurgulayan Ekim, kuşlarının her birini değerli birer canlı olarak görüyor ve onlara büyük bir sevgiyle bakım sağlıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.