Ali Tezel'den emekli olacaklara acil uyarı

SGK Uzmanı Ali Tezel, emeklilik aşamasına gelen çalışanlara önemli bir uyarıda bulunarak emeklilik maaşlarının yüzde 35 oranında düşmesini önlemek isteyenlerin 2024 yılı içinde gerekli adımları atması gerektiğini belirtti.

Ali Tezel'den emekli olacaklara acil uyarı
Yayınlanma:
Güncelleme:

SGK Uzmanı Ali Tezel, SSK, Bağ-Kur ve 5510’a tabi memurlar için 2024 yılında emekli olmanın, 2025’e göre maaş artışı sağlayacağını açıkladı. 2024’te emekli olanların, 2025’e göre yüzde 35 daha yüksek emekli maaşı alacaklarını vurgulayan Tezel, bu durumu fırsata çevirmek isteyenlerin 2024 içinde dilekçe vermeleri gerektiğini belirtti. Ancak 5434’e tabi memurlar için durumun aynı kaldığını, herhangi bir değişiklik olmadığını ifade etti.

Prof. Dr. Kürşad Aydın, bu açıklamanın ardından Tezel’e 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na tabi akademik personelin durumu hakkında bir soru yöneltti. Tezel, Aydın’ın 1 Ekim 2008 öncesi 5434 sayılı kanuna tabi olduğunu belirterek, bu durumda bir değişiklik olmadığını ve Anayasa Mahkemesi’nin konuyla ilgili bir düzenleme yaptığını ifade etti.

Prof. Dr. Aydın, Tezel’in yanıtından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Çok teşekkür ederim. Anayasamız, Anayasa Mahkememiz Sağ olsun," dedi.

Ali Tezel’in bu kritik açıklaması, emeklilik planlarını 2024’te tamamlamak isteyenler için büyük önem taşıyor ve bu sürecin dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Kaynak:Medya Tava

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.