ANTAD ve Ankara Servis İşletmecileri Odasından ortak tepki

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan "Kamuda Tasarruf Tedbirleri Paketi"nde yer alan kamu personel servislerinin kaldırılmasına hem sendikalar hem de servis işletmecilerinden tepki geldi.

ANTAD ve Ankara Servis İşletmecileri Odasından ortak tepki
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Ankara Servis İşletmeleri Odası ve Ankara Toplu Taşımacılar Derneğine (ANTAD) bağlı servis sektörünün temsilcileri ATO'da bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda, sektörde yaşanan sorunlar ve son açıklanan "Kamuda Tasarruf Tedbirleri ve Verimlilik Paketi" üzerine fikir alışverişi yapıldı.

Sektör temsilcileri tarafından, Türkiye genelinde 100 bine yakın servis aracı olduğu belirtilerek Ankara’da 7 bin 329 adet C plakalı aracın olduğu ve bu araçların 6 bin tanesinin kamu personelini taşıyan servis aracı olduğu ifade edildi.

20240522-163017-0000.jpg

Açıklanan tasarruf paketinden en çok servis sektörü işletmecileri ve servisle işe giden personelin mağdur olacağını aktaran temsilciler, “Bu hem bizim açımızdan hem de servis ile işe gidenler açısından büyük bir mağduriyet yaratacak. 6 bine yakın aile işsizlik nedeniyle sorun yaşayacak." dedi

"TRAFİK DURMA NOKTASINA GELİR!"

Sektör temsilcileri, memurların işe gidiş geliş saatlerinin olduğu zaman diliminde 6 bin servisin trafikten çekilmesi ile Ankaralının trafikte ciddi bir sorun ile karşılaşacağını belirtti. Servislerin çekildiği anda Ankaralının çok etkileneceği ve trafiğin durma noktasına geleceğini ifade etti.

20240522-163150-0000.jpg

"HEM MEMURLAR HEM DE SERVİSÇİLER MAĞDUR OLACAK!"

"Hem memurlar mağdur olacak hem de biz servisçiler" diyen kurum temsilcileri, bu süreçte gerekli adımlar atılmaz ise en büyük sıkıntıyı da Ankara halkı çekecek." öngörüsünde bulundu. Yapılan toplantıda, Ankara’da metro ağının yetersizliği ve ulaşımda yaşanan aksamaların yanı sıra trafiğin bu yükü asla kaldıramayacağını söyledi.

Sözleşmelerinin yıl sonuna kadar kadar devem edeceğini aktaran temsilciler, sözleşmelerin bitmesi ile trafiğin bu ciddi sorun ile yüz yüze geleceğinin altını çizdi.

KİTLESEL EYLEM KARARI ALINDI

28 Mayıs saat 10.00'da Ankara Servis Araçları Odasında ASİO-ANTAD-TÜSFED üyelerinin katılacağı geniş katılımlı bir basın açıklaması düzenlenecek.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri yaşanan sorunlar giderilmezse daha büyük kitlesel eylemlilikler yapma kararı aldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.