Bakan Işıkhan, SGK'ya en borçlu 5 belediyeyi açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en fazla borcu olan belediyeleri açıkladı. Borç sıralamasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ilk sırada yer aldı.

Bakan Işıkhan, SGK'ya en borçlu 5 belediyeyi açıkladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Buna göre, en yüksek SGK prim borcu olan belediyeler sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul, Adana Büyükşehir Belediyeleri ile Şişli Belediyesi oldu.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, belediyelerin SGK'ye olan borçları hakkında kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyduklarını belirtti. SGK'ye en fazla borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, bu durumun seçimler öncesinde de geçerli olduğunu ve daha önce de kamuoyuna açıkladıklarını ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 5 milyar 751 milyon lira ile en yüksek SGK prim borcuna sahip olduğunu belirten Işıkhan, bu borcun 2019 yılında devir aldıkları borcun 25,5 katına çıktığını kaydetti. Diğer borçlu belediyelerin sırasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi (5,3 milyar lira), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (3,3 milyar lira), Adana Büyükşehir Belediyesi (3 milyar lira) ve Şişli Belediyesi (1,8 milyar lira) olduğunu bildirdi.

Bakan Işıkhan, CHP'li belediye başkanlarına çağrı yaparak, emekçilerin hak ettikleri sigorta primlerini zamanında ödemeleri gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.