Büro-İş'ten 'Çarık yağlama' eylemi

Büro-İş Sendikası üyeleri, servis haklarının ellerinden alınmasını protesto etmek için bugün Ankara'da bir araya geldi.

Büro-İş'ten 'Çarık yağlama' eylemi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Büro-İş Sendikası bugün Ankara Sıhhiye Sosyal Güvenlik Merkezi önünde (TÜRK -İŞ Genel Merkezi Yanı) Servis hakkının gasp edilmesine karşı basın açıklaması yaptı.

Kamuda Tasarruf Tedbirleri kapsamında kamu kurumlarında servis hakkının kaldırılmasına tepki gösteren Büro-İş Sendikası üyeleri eylem yaptı. Eylemde 'Çarık yağlayan' Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi ve Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası İlyas Aktürk de üyelere destek verdi.

burois.jpg

''SALTANATINIZDAN, ŞATAFATINIZDAN ÖDÜN VERİN!''

Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, basın açıklamasına şu sözlerle başladı: ''Yap işlet devredin maliyeti emekçiye yükleniyor. Onlar yediler, faturayı bize ödetiyorlar. İşçiler Dikmen'den Altındağ'dan yürüyerek gelmeye başladı. Saltanatınızdan, şatafatınızdan ödün verin! Servis taşımacıları memur servisi kalkınca sadece okul servisi yapmaya başlayacak, fiyatlar artacak ve burada olan yine velilere olacaktır. 'Boyun eğme, emeğine sahip çık!' 'Servisime Dokunma!' Çağ açıp çağ kapatacaktık Ortaçağ'a gidiyoruz.''

burois2.jpg

''KURTULUŞ YOK YA TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ''

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası İlyas Aktürk ise yaptığı konuşmada, ''Sosyal Güvenlik Kurumunda 280 tane araç sahibi şu an işsiz kaldı. Yönetmeliğe göre araçlarımızı yenilemek için krediler kullandık ama şu an işsiz kaldığımız için bu kredileri ödeyemiyoruz. Daha önce memur servisleri ile birlikte bu ihtiyacı karşılayabiliyorduk ancak şu an sadece okul servisi yapacağımız için maliyetlerimiz arttığı için fiyatlarda artacak. 280 tane esnafımız batma noktasındadır. İnşallah bu yanlıştan bir an önce dönülür. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz.'' dedi.

eylem.jpg​​​​​​​

Ayrıntılar geliyor...

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.