Emekli amcalar iş arıyor

Emekli aylıklarındaki erime ve geçim zorluuğu nedeniyle 60 ve üzerindeki emekliler iş kuyruğuna girdi. Yaklaşık 30 bin yaşlı yurttaş, İŞKUR’da iş bekliyor.

Emekli amcalar iş arıyor
Yayınlanma:

HABER: CANSU BALOĞLU

Türkiye'nin en büyük sorunu olan hayat pahalılığı ve enflasyon en çok emeklileri vurdu. Yaklaşık 30 bin yaşlı İŞKUR’da iş bekliyor. Son bir yıldır iş arayışındakilerin sayısı ise 5 kat arttı. CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir 60 yaş ve üzeri iş arayan yurttaşların sayısının geçen yılın nisan ayına göre yüzde 33,6 arttığını söyledi. 2023 Nisan ayında 60 ve üzeri yaştaki 20 bin 905 kişinin kayıtlı olduğu İŞKUR’da bu yıl 27 bin 937 yurttaşın iş için beklediğini anımsatarak "Emekliler ya başka bir işte çalışıyor ya da iş arıyor. Yaşlılık aylığı alan her 100 emekliden 17’si SGK’ye kayıtlı olarak ücretle bir başka işverenin yanında çalışıyor. Maaşları hiçbir şeye yetmeyen emekliler çareyi iş aramakta buluyor. Bu tablonun sorumlusu AKP ise emekli maaşından nasıl daha fazla kısarız derdinde.”dedi.

İktidar tarafından 2024’ün “Emekliler Yılı” ilan edildiğini kalydeden Ankara Milletvekili Deniz Demir "Ama görüyoruz ki 2024 yılı emekliler için sefalet yılı oldu. Asgari ücretin altında kalan emekli aylığı, temel ihtiyaçlara bile yetmez oldu.Enflasyon herkes gibi onları da etkiliyor ama aynı zam emeklilere yapılmıyor. 60 yaşının üstünde büyüklerimiz İŞKUR kuyruklarında bekliyor belki bize de ekmek çıkar diye. Merak ediyorum, AKP’liler bu yaşananları görmüyor mu? Hükümet yetkililerinin içi sızlamıyor mu?" diye sordu

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.