Yiğit Akü Genel Müdür Yardımcısı Volkan Karahan'dan savunma sanayisi açıklaması!

Türkiye’nin köklü enerji şirketlerinden Yiğit Akü, halka arz sürecinin ardından yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Yiğit Akü Genel Müdür Yardımcısı Volkan Karahan, verdiği bir röportajda, şirketin gelecek vizyonunu ve yatırımlarını anlattı.

Yiğit Akü Genel Müdür Yardımcısı Volkan Karahan'dan savunma sanayisi açıklaması!
Yayınlanma:

Türkiye’nin köklü enerji şirketlerinden Yiğit Akü, halka arz sürecinin ardından yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. 1976 yılında Ankara’da kurulan şirket, akümülatör üretiminde önemli bir yer edinmiş durumda. Son dönemde lityum batarya yatırımlarına odaklanan Yiğit Akü, bu alandaki planlarını 2024 yılına kadar hayata geçirmeyi hedefliyor.

OSB’LER, YİĞİT AKÜ’NÜN BÜYÜMESİNDE KİLİT ROL OYNUYOR

Volkan Karahan Sanayi Gazetesi'ne verdiği röportajda halka arz sürecinin ardından şirketin daha profesyonel bir yönetim anlayışıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Yiğit Akü’nün Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) taşınmasının, şirketin büyümesine büyük katkı sağladığını ifade eden Karahan, OSB’lerin sağladığı altyapı ve ekosistemin önemine dikkat çekti. “Türkiye’deki OSB’ler, sanayi üretiminde büyük bir misyon üstleniyor. Komşularımızla sürekli etkileşim halindeyiz ve bu sayede işimizi nasıl daha iyi yapabileceğimizi istişare edebiliyoruz. OSB’deki tüm firmalar, hem birbirimizin iş ortağı hem de müşterisi konumunda. Bu yapı, Yiğit Akü’nün başarısında önemli bir rol oynadı,” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK LİTYUM HÜCRE ÜRETİCİSİ

AR-GE çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Karahan, Yiğit Akü’nün Türkiye’de ilk lityum hücreyi üreten şirket olma başarısını gösterdiğini belirtti. Karahan, “Lityum bataryalar konusunda derinlemesine AR-GE çalışmaları yaptık ve güçlü bir tedarik zinciri kurduk. Bu alandaki en büyük yatırımlarımızı planlama aşamasındayız,” şeklinde konuştu.

SAVUNMA SANAYİNE ODAKLANMA

Yiğit Akü’nün diğer büyük yatırımlarının savunma sanayi alanında gerçekleşeceğini açıklayan Karahan, özel ürünlerdeki kapasite artışına dikkat çekti. “Savunma sanayi için tesisimizin büyük bir bölümünü ayırdık. Yıl sonunda, dünyada bu alanda üretim yapan beş ülkeden biri olmayı hedefliyoruz,” dedi.

500 MİLYON DOLARLIK LİTYUM PİL FABRİKASI YOLDA

Yiğit Akü, lityum batarya yatırımlarını daha da ileri taşıyarak Ganfeng LiEnergy ile stratejik bir işbirliği çerçeve anlaşması imzaladı. Bu ortak girişimle Türkiye’de yaklaşık 500 milyon dolarlık bir yatırımla 5 gigavatsaat lityum pil üretim kapasitesi kurulması planlanıyor. Yeni fabrika, lityum pil hücresi, pil paketleri, enerji depolama sistemleri ve lityum pillerin geri dönüşümü gibi birçok alanda üretim yapacak. Üretilecek piller, hem Türk hem de uluslararası enerji depolama sistemi pazarlarını hedef alacak.

BORSADAKİ YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

Yiğit Akü’nün Borsa İstanbul’da “YIGIT” koduyla işlem gören hisseleri, halka arz fiyatının üzerinde seyretmeye devam ediyor. Halka arz edildiği günden bu yana değer kazanan hisselerin güncel fiyatı 53,70 lira oldu. Yiğit Akü, 34,68 liradan halka arz edilmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.